Lepa Kanađanka "presavila tabak" zbog incidenta na US Openu

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.10.2015.
12:10
Izvor: Beta

Kanadska teniserka Eženi Bušar podnela tužbu protiv Teniskog saveza SAD za nemar, pošto se tokom poslednjeg Grend slem turnira u sezoni Ju Es opena okliznula u svlačionici, pala i dobila potres mozga.

BETA/AP Photo/Charles Krupa
BETA/AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Eženi Bušar je u tužbi navela da je posle pada 4. septembra, pretrpela veliki bol i finansijski gubitak i pred Okružnim sudom u Bruklinu zatražila odštetu.

Incident se dogodio kada se posle meča dublova na Ju Es openu, nešto posle 22.00 časa, vratila u svlačionicu, okliznula i pala i udarila glavom o pod. U tužbi se navodi da je Bušar pala zbog "klizave, strane i opasne supstance koja je bila na podu".

Bušar je tada dobila potres mozga i ozbiljnu povredu glave. Posle toga morala je da se povuče sa Ju Es opena, ali i turnira u Kini i Japanu.

U tužbi se navodi da su povrede izazvane "isključivo zbog nemara, nepažnje, bezobzirnog i namernog ignorsanja USTA".
 
Teniserka tvrdi da organizatori turnira "nisu osigurali bezbednost u svlačionici, pošto nisu uspeli da poprave pod i održe ga čistim, što je dovelo do pada".

Bušar je rekla da je zbog tog incidenta izgubila najmanje 13 pozicija na WTA listi i da veruje da će se njen plasman i dalje pogoršavati.

USTA nije želeo da komentariše tužbu 38. teniserke sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke