Lajović: "Prevazišao sam pritisak, drago mi je zbog pobede"

Autor: Beta Beta
subota 16.07.2016.
17:28
Izvor: Beta

Srbija je izjednačila na 1:1 protiv Velike Britanije bodom koji nam je doneo Dušan Lajović.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Srpski tensier Dušan Lajović rekao je da mu je izuzetno drago što je Srbiji doneo izjednačenje protiv Velike Britanije u Dejvis kupu i dodao da se nada potpunom preokretu i plasmanu u polufinale Svetske grupe.

"Bio sam pod malim pritiskom na početku, ali sam ga brzo prevazišao. Moj protivnik se manje prijatno osećao na terenu, a i on je bio pod velikim pritiskom. Drago mi je što sam odigrao ovakav meč i što sam Srbiji doneo izjednačenje. Dobro sam počeo duel i to mi je dalo podsticaj da nastavim još jače. Podizao sam nivo kako je meč odmicao, iako je on počeo sve bolje da vraća servise", rekao je Lajović novinarima posle meča.

Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je danas na 1:1 protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Lajović sa 6:1, 6:3 i 6:2 pobedio Džejmsa Vorda.

Meč između Lajovića i Vorda trebalo je da bude odigran juče, ali je zbog kiše pomeren na danas.

"Uslovi su bili teški, teren je bio težak za kretanje. Šljaka nije bila u baš najboljem stanju zbog kiše. Čim se jače osloniš ona počne da se raspada... Kada je tako, odmah kreneš i o tome da razmišljaš, pa je manji fokus na udarce. Ipak, uspeo sam da prevazidjem to i da nam donese bitan poen", kazao je on.

Lajović je ocenio da je Velika Britanija favorit u trećem, dubl meču, ali da se nada pobedi Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića nad Džejmijem Marejem i Dominikom Inglotom.

"Nadam se da će imati uspeha danas, iako Filip i Nenad nisu igrali mnogo dublova. Drugačije je kada se u poslednji dan udje s 2:1 ili 1:2... Pritisak je onda veći u prvom meču poslednjeg dana", rekao je Lajović.

On će sutra prvi izaći na teren, a protivnik će mu biti Kajl Edmund, koji je juče s 3:0 pobedio Janka Tipsarevića.

"Težak meč očekujem, on ima sjajan forhend, dobar servis, a i više voli šljaku od Vorda. Ukoliko održim današnji nivo mogu dobar rezultat da napravim. Moram da budem koncentrisaniji nego danas i da nametnem svoju igru... Taj meč može da bude odlučujući, a ja se nadam da se će ići u našu korist", rekao je Lajović.

Srpski teniser se takodje zahvalio navijačima na podršci tokom današnjeg duela i pozvao ih da sutra dodju u još većem broju.

Britanski teniser Džejms Vord rekao je da mu je bilo teško da se privikne na uslove za igru, ali da to nije uzrok poraza.

"Bilo je izuzetno teško... Lajović je dobro počeo meč, prilagodio se uslovima koji su bili teški. Šljaka nije podloga koja odgovara mojoj igri, pa mi je to dodatno otežalo da se vratim u meč, iako sam pokušao sve da učinim. Jednostavno je on danas bio mnogo bolji rival", rekao je Vord.

"Uslovi su bili teški, trenirali smo u jendim, a sada smo igrli u potpuno drugačijim. U četvrtak sam prvi put odradio trening posle turnira na travi", dodao je on.

Na pitanje da li je spreman za peti odlučujući meč, ukoliko do njega uopšte dodje, Vord je odgovorio potvrdno.

"Spreman sam u potpunosti. I ranije sam igrao takve mečeve. Siguran sam da će biti teško ako uopšte dodje do tog meča. Janko Tipsarević se oseća lagodno na šljaci, ali spreman sam za borbu", rekao je Vord.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke