Lajović pred duel sa Francuzima: "Nemamo šta da izgubimo"

Autor: Beta Beta
sreda 06.09.2017.
16:52
Izvor: Beta

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je danas da je ekipa napravila veliku stvar što se sa drugim timom plasirala u polufinale Dejvis kupa i da nema šta da izgubi u duelu protiv Francuske u Lilu.

Epa/Will Oliver
Epa/Will Oliver

Povezane vesti

"Samim tim što smo u polufinalu je velika stvar i bez obzira što smo to učinili sa drugim timom treba da odemo u Lil gledajući na to kao na veliki izazov, jer se ne igra svaki dan polufinale Dejvis kupa. Momci koji će biti u našem timu su mladji, prvenstveno Laslo Djere kome je to i debitanstki nastup, u neku ruku je 'bačen u vatru', ali mislim da ovaj meč svima može da bude samo pozitivno iskustvo", rekao je Lajović, navodi se u saopštenju Teniskog saveza.

Polufinale Dejvis kupa izmedju Srbije i Francuske igra se od 15. do 17. septembra u Lilu.

"Ne možemo da imamo neka očekivanja pojedinačno, već prvenstveno moramo da razmišljamo kao tim da idemo na svaki poen. Mečevi su dugi, igra se tri dana, na šljaci, biće nam bitan svaki poen. Filip (Krajinović) i Laslo igraju čelindžere ove nedelje, u Sevilji, odnosno Djenovi, a od tih turnira zavisiće i njihovo samopouzadnje, što bolje prodju, to bolje za nas"
, naveo je 85. teniser sveta.
Lajović je do sada odigrao 12 mečeva u Dejvis kupu i zabeležio sedam pobeda.

"Vratio sam se iz Njujorka, sada sam u Barseloni odakle idem za Lil, gde ćemo se svi okupiti u nedelju. Igrao sam dobro u Njujorku, imao sam dobar meč protiv Rafaela Nadala i solidne rezultate od Vimbldona do sada. Osećam se dobro, u formi sam i imamo veliko samopouzdanje. Očekujem da dam maksimum, a voleo bih da to bude dovoljno da donese poene Srbiji"
, rekao je on.

Za selekciju Francuske igraće Žo-Vilfred Conga, Luka Puj, Pjer-Ig Erber i Nikola Mau. Peti član tima biće Gael Monfis.

"Imaju jak tim i na papiru su mnogo jači od nas, a svi znamo kakav je Dejvis kup, nikad se ništa ne zna, ništa se ne može prognozirati. Setimo se meča Jugoslavija–Francuska u Beogradu 1985. godine, kada su sadašnji selektor Francuske Janik Noa i Anri Lekont, koji su tada bili četvrti i šesti igrači sveta, došli u Beograd sigurni u trijumf, a doživeli debakl od tima za koji su igrali Slobodan Živojinović i Goran Prpić", rekao je Lajović.

On je rekao i da se nada da njegova ekipa može da namuči domaćina.

"Biće jako teško, ali ništa nije nemoguće. Conga nije u nekoj formi, Gaske nije ni pozvan, Monfis je povredjen, ali ne znamo koliko je njegova povreda ozbiljna, tako da nisu ni oni u najboljoj formi ni u najjačem sastavu. Treba da odemo u Lil bez straha, nemamo šta da izgubimo, možemo samo mnogo da dobijemo", dodao je Lajović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke