Lajović: "Ovo nije bio moj dan"

Autor: Beta Beta
sreda 20.01.2016.
15:11
Izvor: Beta

Srpski teniser Dušan Lajović, koji je završio učešće na Australijan openu, rekao je da su ga mučile povrede u oba današnja meča.

BETA/BETAPHOTO/TENISKI SAVEZ SRBIJE/DS
BETA/BETAPHOTO/TENISKI SAVEZ SRBIJE/DS

Povezane vesti

Lajović je prvo izgubio od Roberta Bautiste Aguta u pojedinačnoj konkurenciji, a zatim su on i Viktor Troicki predali meč u dublu.

"U trećem setu (meča sa Agutom) sam istegao ahilovu tetivu kada sam dotrčavao do lopte, tu sam stavio teg, pa mi nije smetalo do kraja meča, ali sam krajem četvrtog seta dobio grčeve. To mi je bio veći problem i ceo peti set sam imao grčeve u celim nogama, tako da nije bilo šanse da pobedim, samo sam stajao kao statua", rekao je Lajović za B92.

Nakon duela s Agutom u pet setova, Lajović je ponovo izašao na teren. On i Viktor Troicki su u prvom kolu igrali protiv australijskog dubla Lejton Hjuit/Semjuel Grot, ali su morali da predaju meč i pored toga što su osvojili prvi set.

"Hteo sam da igram i dubl, dobio sam dovoljno vremena za odmor i nisam osećao posledice iz singla, ali sam iskrenuo zglob leve noge. Jednostavno, ovo nije bio moj dan – distorzija je u pitanju, videćemo koliko ozbiljna. Oteklo je sada, najbitnija je terapija, pauza je minimum sedam dana, videćemo hoću li posle toga moći da treniram. Peh, baš šteta", naveo je Lajović u izjavi za B92.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke