Kvitova našla recept za nesavladivu Serenu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.05.2015.
22:11
Izvor: Sportske.net

Neverovatna serija Serene Vilijams od 27 uzastionih pobeda na svim turnirima prekinuta je u polufinalu Mastersa u Madridu od strane Petre Kvitove.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams nije pretrpela poraz cele godine, sve dok danas nije naišla na Petru Kvitovu u polufinalu turnira u Madridu i izgubila u dva seta, 6:2, 6:3.

"Nisam danas bila Serena. Danas sam jednstavno iscrpljena", rekla je Amerikanka nakon poraza koji je okončao njenu seriju od 27 pobeda na WTA turu, koji je počeo još prošle godine.

Ovo je Kvitovoj bio prvi trijumf nad Serenom Vilijms u šest dosadašnjih susreta, ali je danas potpuno dominirala i šest puta je Amerikanki oduzimala servis.

"Nikad je do sada nisam pobeđivala, tako da mi je ovo zaista poseban trenutak", rekla je ova Čehinja, koja je dva puta osvajala Vimbldon.

U drugom polufinalu eliminisana je i Marija Šaraova, koja je eliminisana od Svetlane Kuznjecove, takođe u dva seta, 6:2, 6:4. To je Kuznjecovoj bila prva pobeda nad Šarapovom u poslednjih sedam godina.

Popularnoj "Kuzi" ovo će biti prvo finale u poslednjih devet meseci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke