Kukuškin ljut: ''Sudija previše dopuštao Srbima!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.03.2016.
09:27
Izvor: Beta

Kazahstanski teniser Mihail Kukuškin rekao je da je nedostatak koncentracije u odlučujućim trenucima meča protiv Novaka Đokovića razlog poraza u duelu prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Beta/AP Photo/Alexei Filippov
Beta/AP Photo/Alexei Filippov

Povezane vesti

Pre konačnog trijumfa Viktora Troickog, teniska reprezentacija Srbije izjednačila je na 2:2 protiv Kazahstana, pošto je Novak Đoković posle preokreta u Beogradu pobedio Mihaila Kukuškina u pet setova, 6:7, 7:6, 4:6, 6:3, 6:2 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

"Razlog poraza je to što sam igrao protiv prvog tenisera sveta, što nisam igrao dobro u ključnim trenucima. Nedostajalo je koncetracije u ključnim trenucima. Novak je već krajem trećeg seta počeo da igra bolje, a onda je u nastavku počeo i bolje da servira, a ja nisam uspeo da pronadjem svoju igru i da se prilagodim", rekao je Kukuškin.

Meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred oko 5.000 gledalaca trajao je četiri sata i 57 minuta.

"Teško mi je da komentarišem ovaj meč sada, teško mi je da procenim situaciju i da li je Novak bio ispod svog nivoa, jer ovo nije gren slem, a i s druge strane mu nije bio Rodžer Federer ili Rafael Nadal. Jednostavno nisam imao šanse i njegova pobeda je zaslužena", rekao je on.

Kazahstanac je imao dosta zamerki na sudije.

"Naljutilo me je to što je srpski tim pozvao obezbeđenje da uzmu trube i još neke instrumente našim navijačima. Bilo je grešaka sudija, ali je ovo Dejvis kup i Srbija je domaćin.

Sudije su previše dopuštale vašim navijačima, žalio sam se glavnom sudiji, jer su dozvoljavale situacije u kojima su srpski navijači vikali kada to nije smelo, a ni tada nisu reagovali.

Ipak, on je bio bolji i zasluženo je pobedio, to nema veze sa sudijama",
zaključio je Kukuškin.

U petom, odlučujućem meču u dvorani "Aleksandar Nikolić" igraju Viktor Troicki i Aleksandr Nedovjesov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke