Krunić prezadovoljna igrom, želi da napreduje

Autor: Beta Beta
petak 05.09.2014.
18:08
Izvor: Beta

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je danas da je prezadovoljna svojom igrom na Otvorenom prvenstvu SAD i da joj je, posle ulaska medju najboljih 100 igračica na svetu, cilj da još više napreduje.

Beta/AP Photo/Kathy Willens
Beta/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je danas da je prezadovoljna svojom igrom na Otvorenom prvenstvu SAD i da joj je, posle ulaska medju najboljih 100 igračica na svetu, cilj da još više napreduje.

"Mnogo sam napredovala, pre svega na psihološkom planu. Smirila sam se, kontrolišem emocije, više verujem sebi, tolerišem greške. Trudim se da budem što  pozitivnija", rekla je Krunić u razgovoru s novinarima u Beogradu.

Alekandra Krunić je na Otvorenom prvenstvu SAD došla do osmine finala gde je izgbila od Viktorije Azarenke, ali je prethodno izbacila favorizovanu Petru Kvitovu.

Ona je plasmanom u osminu finala Ju es opena prvi put u karijeri ušla medju 100 najboljih teniserki. Ona će na narednoj WTA listi sa 145. mesta "skočiti" do 91. mesta.

"Svi oko mene su presrećni jer znaju koliko sam dugo imala barijeru da se probijem u prvih 100 i nadam se da ću ići samo na gore. Moram da igram što konstantije, jer kako sam ušla medju 100 tako mogu i da izadjem odatle", rekla je Krunić.

Srpska teniserka je navela i da je bila razočarana posle poraza od Azarenke.

"Dosta sam bila razočarana posle poraza od Azarenke, iako je to malo nezahvalno. Ali, imala sam mnogo šansi i da sam malo iskusnija i odmornija mislim da bih mogla više", ocenila je Krunićeva.

Ona je kazala da nije očekivala da će imati toliku podršku navijača u Njujorku, ali da je to zaslužila time što se borila za svaki poen.

Krunić je navela da joj je cilj da do kraja godine zadrži poziciju koja će je direktno odvesti u glavni žreb Otvorenog prvenstva Australije.

"Na Australijan openu nema razloga za veću tenziju nego šsto je bila na Ju es openu. Moram da budem rasterećena, da podignem nivo kondicije. Imam još dosta prostora za rad i treba da ostanem pozitivna i dobra prema sebi", rekla je Krunić.

Ona je navela i da joj je od teniserki u Njujorku najveća podrška bila Jelana Janković koja joj svakog dana davala savete i navijala da uspe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke