Krajinović: ''Želim u Rio, da ponosno branim boje Srbije!''

Autor: Beta Beta
utorak 06.10.2015.
12:07
Izvor: Beta

Par dana posle odigranog finala na turniru u Rimu, srpski teniser Filip Krajinović otkrio je svoje planove u narednom periodu.

BETA/AP Photo/Matt Rourke
BETA/AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je danas da mu je cilj da sezonu završi među prvih 70 igrača na ATP listi i dodao da mu je velika želja da brani boje Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"U nastavku sezone cilj mi je da odigram još par turnira, što čelindžera, što ATP i da probam da završim godinu u Top 70 na svetu. Na kraju sezone uslediće kratak odmor, a zatim odlazim na pripreme za 2016. koje ću odraditi u Americi", rekao je Krajinović, prenosi Teniski savez Srbije.

Krajinović je pre dva dana igrao finale čelindžera u Rimu, ali je poražen. Njemu je to bilo 16. finale u karijeri, a tek drugi poraz u finalima čelindžera.

On na najnovijoj ATP listi zauzima 87. poziciju.

Krajinović je naveo da je napredovao od kad sarađuje sa trenerom Dušanom Vemićem i kondicionim trenerom Vladom Kaplarevićem.

"Definitivno sam napredovao u igri od kada radim sa njima. Naporno radimo i mislim da se vide promene kod mene što se tiče kretanja i same fizičke sposobnosti. Naravno, očekuje nas naporan rad i mnogo stvari na čemu moramo raditi, ali bitno je da verujem u njih i da je tim uz mene", rekao je on.

Za Dejvis kup tim Srbije Krajinović je debitvao protiv Švajcarske 2014. godine, a najvažniji meč do sada odigrao je, takođe prošle godine, u Indiji kada je nacionalnom timu doneo odlučujući poen za ostanak u Svetskoj grupi.

U 2015. godini je, takođe, branio boje Srbije, ali Dejvis kup reprezentacija nije uspela da savlada Argentinu u četvrtfinalu tog takmičenja.

Srbija će u prvom kolu Dejvis kupa sledeće godine igrati kao domaćin protiv Kazahstana.

"Žreb nam odgovara i sreća je što ćemo igrati prvo kolo pred domaćom publikom. Ima još dosta vremena do meča, nadam da ćemo svi igrati i verujem da ćemo na domaćem terenu, u prepunoj hali, savladati protivnika. Kazahstan ima sjajan tim, koji je godinama u Svetskoj grupi, ali verujem u našu snagu i plasman u narednu rundu", naveo je Krajinović.

Najvažnije takmičenje sledeće godine su Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a Krajinović ima velike šanse da brani boje Srbije na Igrama.

"Olimpijske igre su san svakog sportiste. Iskreno se nadam da ću uspeti i ostvariti tu želju da igram u Brazilu i budem sa najboljim sportistima sveta i ponosno branim boje Srbije.

Dušan Lajović i ja smo ti koji ćemo se boriti za rang koji donosi plasman u Rio, da uđemo u 70. najboljih na svetu koji nam garantuje učešće"
, rekao je Krajinović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke