Kraj Novakove serije - Federer je u finalu!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.10.2014.
15:47
Izvor: Sportske.net

Sjajna Novakova serija na turnirima u Kini danas je prekinuta. Rodžer Federer ga je zaustavio u polufinalu Šangaja, odnosno ''finalu pre finala'', kako su mnogi nazivali ovaj duel.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Ukupno 36. međusobni duel dvojice najboljih tenisera sveta u ovom trenutku, danas je u Šangaju pripao Švajcarcu Rodžeru Federeru.

Iako je Novak Đoković bio u sjajnoj seriji na azijskoj turneji, njoj je danas došao kraj. Federer je slavio sa 2-0, po setovima 6-4 i 6-4, posle jednoipočasovne borbe i tako u međusobnim susretima protiv našeg najboljeg tenisera poveo sa 19-17.

U prva četiri gema oba tenisera su bila sigurna na servisu, nije bilo brejkova, ali u petom Novak je popustio. Švajcarac je uspeo da osvoji taj gem, a onda da u narednom na svoj servis ''overi'' brejk, za vođstvo od 4-2.

Đoković je pokušavao da uzvrati do kraja prvog seta, ali nije u tome uspeo. Federer je imao odličan procenat realizacije prvog servisa i sigurnom igrom došao je do vođstva.

Uzdrmanog Novaka dodatno je poremetio i prvi gem u drugom setu, kada Federer pravi novi brejk i najavljuje konačan trijumf.

Imao je Đoković dovoljno vremena da anulira ovu prednost rivala, imao je par prilika da vrati brejk, ali je Federer bio siguran do kraja i izborio plasman u finale, gde ga očekuje duel sa Žilom Simonom.

Podsetimo, Simon je ranije danas bio bolji od Španca Felisijana Lopeza sa 2-0 u setovima.






Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke