Konačno pravi Novak - Srbin u četvrtfinalu Madrida!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.05.2017.
16:12
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu, pošto je u trećem kolu turnira savladao Felisijana Lopeza.

Epa/Sergio Barrenechea
Epa/Sergio Barrenechea

Povezane vesti

Meč trećeg kola koji su Novak Đoković i Felisijano Lopez odigrali na Mastersu u Madridu bio je deset međusobni ove dvojice tenisera.

"Magična kocka" je bila pokrivena zbog loših vremenskih uslova u Madridu, ali to nije u većoj meri na izdanje dvojice tenisera koji su odigrali jako kvalitetan meč.

Novak Đoković je slavio sa 2:0 (6:4, 7:5) u meču koji je trajao sat i po vremena.

Prvi set je rešen posle brejka koji je Novak Đoković napravio u desetom gemu i to na vrlo specifičan način. Srbin je kod odlučujućeg poena nehotice zbunio protivnika i tako stigao do poena.

Felisijano Lopez je lopticu poslao na osnovnu liniju, a Novak je istu vratio u polje protivnika, ali je u istom momentu zastao i bacio pogled u liniju kao da je želeo da prekine poen. Španac nije napao lopticu, poen je pripao Đokoviću, a sudija je dao konačnu reč iako je Novak bio spreman da se poen ponovi.


Na startu drugog seta Felisijano Lopez je propustio brejk loptu, nakon čega su Srbin i Španac bez ikakvih problema nastavili da dobijaju gemove na svoj servis.

Jedanaesti gem obeležili su fantastični poeni Novaka Đokovića kojima se Srbin vratio u igru iako je bilo 0:30 za Lopeza. Nakon osiguranog taj-brejka pritisak je prešao na Španca, a Novak je to umešto iskoristio.

Baš kao i u prvom setu Novak dodaje gas kada je protivnik bio pod pritiskom i tako stiže do devete pobede u međusobnim susretima sa Felisijanom Lopezom ali i do plasmana u četvrtfinale Mastersa u Madridu.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Kei Nišikori koji je ranije danas u dva seta dobio Davida Ferera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VPS
Thursday, 11.05.2017
18:18

Mucio se sa Almagrom, daleko od PRAVI NOLE!

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 11.05.2017
16:17

Bravo Nole.Novak je svaciji koga voli i navija za njega!!!Idemo dalje!!!Inace Nole ima pravu Crnogorsku krv,kao svi pravi pravoslavni Srbi.Mi smo jedan narod.

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 11.05.2017
16:20

Obrnuto . Nismo jedan narod . Da smo jedan narod vi bi rekli da je Kosovo Srbija.

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 12.05.2017
00:59

Jedan smo narod, svi Srbi. Kao sto imas Srbe Dalmatince i Hercegovce tako imas i Crnogorce

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 11.05.2017
16:25

Pa nije to bila volja naroda i ti to dobro znas.Da ne ulazimo u dublju polemiku,jer je to politika.Jedan smo narod,mislim na prave Srbe i Crnogorce.