KONAČNO - Novak uspešno okončao trodnevno mučenje!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.06.2016.
13:49
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pošto je u sredu uspešno okončao trodnevni duel sa Robertom Bautistom Agutom iz Španije.

Beta/HINA/CesareGrasselli/Mo
Beta/HINA/CesareGrasselli/Mo

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pošto je tri dana nakon planiranog eliminisao Španca Roberta Bautista Aguta sa 3:1 (3:6, 6:4, 6:1, 7:5).

Spremao se najbolji teniser da izađe na megdan Robertu Bautisti Agutu još u ponedeljak ali je zbog otkazivanja kompletnog programa na Rolan Garosu usled padavina morao da sačeka 24 sata.

Čekanje na start duela sa žilavim Špancem predstavljalo je tek početak "golgote" kojoj je najbolji teniser sveta bio izložen na putu ka četvrtfinalu. Kiša je nastavila da pada u utorak, a organizatori su po svaku cenu želili da isteraju igrače na teren.

Prvi čin duela Novaka Đokovića i Roberta Bautiste Aguta pripao je Špancu koji je prvi set dobio rezultatom 6:3 uz tri napravljena brejka! Usledio je prvi prekid meča koji je nastavak odložio za utorak popodne.

Drugi čin Novakovog okršaja sa Bautistom Agutom počeo je u utorak popodne i Nole je na najbolji mogući način iskoristio drugi izlazak na teren da poravna rezultat u setovima i stigne do prednosti od 4:1 u trećem setu.

Kiša je i drugi put u utorak dovela do prekida meča posle čega su organizatori odlučili da do kraja dana Đoković i Bautista Agut više ne izlaze na teren.

Zahvaljujući Sereni Vilijams koja je svoj deo posla u osmini finala obavila za sat vremena, duel prvog nosioca i neugodnog Španca nastavljen je nešto ranije no što je to prvobitno planirano.

Treći izlazak na teren konačno je doveo do raspleta u ovom maratonskom meču, a Nole je na najbolji mogući način završio započeti posao u trećem setu brejkom koji je potvrdio na svoj servis i tako stigao do prednosti.

Četvrti set doneo je nova uzbuđenja iako je Nole prvi stigao do brejka i nagovestio kakav će epilog imati meč. Bautista Agut se postarao da meč produži za nekih petanestak do dvadeset minuta jer je već u seledećem gemu vratio brejk i produžio neizvesnost.

Prvi nosilac na turniru napisao je presudu motivisanom Špancu u 11. gemu četvrtog seta kada je iskoristio brejk loptu koja mu se ukazala a potom je na svoj servis potvrdio brejk i stavio tačku na trijumf i plasman u četvrtfinale.

Naredni protivnik Novaka Đokovića na Rolan Garosu biće bolji iz duela Tomaša Berdiha i Davida Ferera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 01.06.2016
20:21

Mora podici nivo igre ako misli da osvoji RG,sa ovakvom igrom ce da ispadne od Berdiha. Nadam se samo da nece biti kise,jer mu ne odgovara mokra sljaka. Idemo Noleeee...

avatar
Wednesday, 01.06.2016
16:18

Sutra Berdih, petak zdravlje Bože polufinale, teški mečevi tek slede za Noleta ali verujem(o) da će konačno da uzme Grand Slam koji mu nedostaje! Srećno majstore!!!

avatar
Lecter
Wednesday, 01.06.2016
16:14

Po titulu Nole! Jos 3 koraka.

avatar
Larion@
Wednesday, 01.06.2016
14:07

Pravo mucenje ! Pokusao je tokom celog meca biti agresivan, izlazio je jako puno na mrezi, cak je i forsirao skracene lopte ne bi li skratio i mec, zato je i imao veliki broj gresaka. Vilander je ipak imao pravo kada je rekao da Novakove lopte nisu tako brzi i jaki i da mokra sljaka dodatno usporuje njegove lopte tako da protivnik moze vecinu njegove lopte i dostici i reternirati. Novak je kondiciono i fizicki nadmocniji od Aguta ali sami ti prekidi zbog kise koristili su Agutu da bude fizicki spreman tokom celog meca. Nole je ovo prebrodio i ima dovoljno vremena za odmor i pripreme za naredni mec

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 01.06.2016
20:52

Juče je i Noletu dobro došao prekid, zbog kičme.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 01.06.2016
13:54

Konacno!Idemo Nole do titule Rolan Garosa,Kari do titule NBA i Messi do Kopa Amerike!

avatar
stevanstevan
Wednesday, 01.06.2016
14:01

Kakav Kari covece, pere ih Klivlend sto posto

avatar
Wednesday, 01.06.2016
14:01

I Srbija do zlata u vaterpolu na OI:-D

avatar
Wednesday, 01.06.2016
13:49