KONAČNO - Maestralni Viktor srušio Nadala prvi put u karijeri!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.10.2016.
13:48
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće kolo Mastersa u Šangaju pošto je prvi put u karijeri uspeo da savlada nekada najboljeg tenisera na svetu Rafaela Nadala.

Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider
Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider

Povezane vesti

Nakon pet uzastopnih pobeda Rafaela Nadala na pet međusobnih susreta sa Viktorom Troickim, srpski teniser je prvi put u karijeri uspeo da savlada Španca.

Srpski teniser je u drugom kolu Mastersa u Šangaju slavio sa 2:0 (6:3, 7:6) i tako već na startu turnira eliminisao četvrtog nosioca.

Prvi set je počeo jako dobro za Viktora Troickog iako Srbin nije uspeo da iskoristi dve brejk šanse koje su mu se ukazale u prvom gemu. Nakon sjajne partije Vića je odlično finiširao prvi set i sa četiri uzastopna gema uspeo da dođe do prednosti.

Kako je Viktor Troicki odigrao prvi set najbolje oslikava podatak da je imao 14 vinera naspram Nadalova četiri, a što se tiče poena osvojenih nakon ubačenog servisa bio je nepogrešiv (10/10).

Drugi set je bio daleko neizvesniji i uzbudljiviji, pa je tako i rešen tek posle taj-brejka iako su obojica imala svoje prilike da nešto ranije protivniku oduzmu servis.

Viktor Troicki je u desetom gemu stigao do prve meč lopte ali je Rafael Nadal odbranio servis i produžio borbu.

Kako je već rečeno, odluka o osvajaču prvog seta, ispostavilo se i odluka o pobedniku, pala je u taj-brejku koji nije dobro počeo po Viktora.

Rafael Nadal je prvi stigao do mini-brejka, a onda je Viktor ubacio u petu brzinu i nanizao četiri poena. Nakon jednog poena koji je osvojio Nadal Srbin stiže do novog mini-brejka i time praktično rešava pitanje pobednika.

Set i meč je završen još jednim mini-brejkom koji je napravio Viktor Troicki koji u narednom kolu ide na megdan boljem iz duela Tejlora Frica i Roberta Bautiste-Ahuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dario Hubner
Wednesday, 12.10.2016
17:50

Bravo Viktore!Zasluzio si ovu velicanstvenu pobedu!

avatar
Paul George
Wednesday, 12.10.2016
13:57

Sada da ga nije dobio,ne znam kad bi.Nadal ne lici ni na sta.Strasno koliko je los,bolje mu je da ne ide na zavrsni masters jer ce u proseku uzimazi 5 gemova po mecu.Veoma,veoma lose po njega.Viktoru,svaka cast i nadam se da ce ici do kraja!

avatar
Wednesday, 12.10.2016
13:53

Браво мајсторе, само настави овако!!!

avatar
MARKO GNS
Wednesday, 12.10.2016
13:50

Svaka cast grobarcino !

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 12.10.2016
13:48