Koje je sve negativne rekorde oborio Novak?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.01.2017.
11:23
Izvor: Sportske.net

Poraz koji je Novak Đoković doživeo u drugom kolu Australijan opena naterao je statističare da pogledaju u beleške i otkriju koje je sve negativne rekorde oborio srpski teniser.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Drugi teniser sveta Novak Đoković eliminisan je u drugom kolu prvog Grend slema sezone, pošto je nakon gotovo pet sati igre poražen od Uzbekistanca Denisa Istomina.

Senzacija koja se dogodila na Australijan openu naterala je statističare da pogledaju u svoje "beleške" i izađu sa materijalom koji je vezan za negativne rekorde koje je Đoković danas oborio.

Već smo pomenuli u izveštaju sa meča da je ovo prvi poraz koji je Novak Đoković doživeo u karijeri od igrača koji se ne nalazi među prvih 100 na ATP rang listi.

Zanimljivo je i to da je prvi put posle dvadeset godina branilac trofeja ispada već na startu Australijan opena. Doskorašnji trener srpskog tenisera Boris Beker neprijatno je iznenadio u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije 1997. godine.

Pominjali smo i podatak vezan za Novakov negativni učinak na Grend slemovima, odnosno činjenicu da je prvi put posle devet godina ispao u drugom kolu nekog od četiri najveća turnira. Marat Safin je 2008. godine eliminisao Đokovića u drugom kolu Vimbldona.

Ostaće upisano i to da je Denis Istomin postao prvi teniser koji je na jedan Grend slem stigao sa specijalnom pozivnicom i pritom eliminisao branioca trofeja!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FaStee
Thursday, 19.01.2017
14:56

Hvala ti za lepe momente koje si nam pruzio.Najpametnije bi bilo da se povuce.Da je hteo mogao je postati najbolji svih vrmena pez ikakvih problema,ali je onom izjavom da mu tenis vise nije na prvom mestu prakticno zavrsio sa ozbiljnim tenisom.Lepo je sto ima zenu i dete,ali ne shvatam kako mu nesto moze biti pre tenisa kojim se bavi od 5.godine.Bavis se necim 25 godina i odjednom ti vise nije na 1.mestu.Najvise me razocarao kad je skinuo krst i stavio ono srce.Za sve je kriv pepe imaz.Svi znamo ko je on i zasto je sa novakom...

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Thursday, 19.01.2017
14:03

Već smo pomenuli u izveštaju sa meča da je ovo prvi poraz koji je Novak Đoković doživeo u karijeri od igrača koji se ne nalazi među prvih 100 na ATP rang listi. Malo mi je sumnjivo ovo...

avatar
nikolaprilipac
Thursday, 19.01.2017
13:45

Sa njegovim prvim mesto i gs titulama je gotovo covek uzeo 100 m i cao

avatar
Stambolic Sanja
Thursday, 19.01.2017
13:03

Ostavite ga na miru

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 19.01.2017
12:59

Desava se, to je sport! Idemo dalje... Djokovic je ocigledno u velikoj krizi, ali ima jos dosta vremena da pravi velike stvari.

avatar
JamesR10
Thursday, 19.01.2017
12:52

Zar nije vaznije koje je sve pozitivne rekorde oborio?

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 19.01.2017
12:35

Zaspao sam bio sinoc,i nisam mogao da pomislim kakva ce me vijest docekati jutros....Totalno sam sokiran,ovo je jedan od najvecih sportskih sokova koje sam dozivio...Mislio sad da ce Nole lagano sa 3-0 da prodje dalje,pa da na miru gledam barsu nocas,ali to je sport.Definitivno sada u tenisu svako svakoga moze dobiti,vise nema favorita.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 20.01.2017
14:04

Pogresna procena.Favoriti i dalje pobedjuju,jedino teniska javnost nikako da shvati bolnu istinu da je Novak zavrsio sa ozbiljnim tenisom i da je njegova igra na nivou igraca oko tridesetog mesta na ATP listi.Ekspresno je izgubio na Vimbldonu,jos brze na Olimpijadi,zatim do kraja godine bez titule i sada slag na torti.On je zavrsio karijeru ozbiljnog igraca,samo je fer da to javno kaze da se ne zivciramo

avatar
Zauvek Plavac
Thursday, 19.01.2017
12:28

Mene strašno nervira ovakvo forsiranje statistike, bez obzira koji je igrač u pitanju, da li Novak ili neko drugi. Jeste senzacija što je izgubio prerano, na njemu je sad da analizira sebe i svoju igru. Nadajmo se da će tu ovoga puta ZAISTA biti nekih promena.