Kirjos osvojio Tokio!

Autor: Beta Beta
nedelja 09.10.2016.
11:56
Izvor: Beta

Australijski teniser Nik Kirjos osvojio je danas titulu u Tokiju pošto je pobedio 14. tenisera sveta Belgijanca Davida Gofana u tri seta, 4:6, 6:3, 7:5.

Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi
Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi

Povezane vesti

Kirjos, 15. na ATP listi, osvojio je tako treću titulu u sezoni, a tokom meča koji je trajao dva sata, napravio je 25 as servisa.

"Bilo je prilično teško fizički, pošto smo imali duge razmene udraca. Način na koji sam mu vraćao servise obezbedio mi je mnogo prilika za brejk. Obojici bi bilo mnogo lakše da je jedan od nas iskoristio brejk šanse. Odlučilo je samo nekoliko poena", rekao je Kirjos.

Obojica danas nisu dobro koristili prilike za brejk. Kirjos je iz 13 pokušaja napravio dva brejka, a Gofan je iz 12 pokušaja jednom oduzeo servis protivniku.

Gofan je rekao da je odlučio dobar servis protivnika.

"U prvom setu nije servirao onako kako je servirao u nastavku meča. Sa mnogo preciznosti servirao je 215 kilometara na čas. Morao sam da budem siguran na svoj servis i da čekam priliku, ali je nisam iskoristio.

On je pokušavao da servira dobro i na drugom servisu jer nije želeo duge razmene. Znao je da ako hoće da pobedi, da mora dobro da servira, a to je i uradio. Servis je njegovo najbolje oružje",
rekao je Gofan.

U konkurenciji dublova titulu je osvojio špansko-poljski dubl Marsel Granoljers i Marćin Matkovski. Oni su pobedili druge nosice Ravena Klasena iz Južne Afrike i Amerikana Radživa Rama sa 6:2, 7:6.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke