Kakva trka - Nole, CR7, Luis Hamilton...

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.02.2015.
11:23
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković je pre tri godine već pobedio u ovom takmičenju, sada mu se pruža prilika da to ponovo učini. Srećno, Nole!

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

U pitanju je ''Laureus'' nagrada za najboljeg sportistu sveta u protekloj godini, koju je naš najbolji teniser Novak Đoković osvojio za 2011. godinu.

Danas su objavljene nominacije za najboljeg sportistu u 2014. godini, a Novak je ponovo u najužem izboru, u veoma atraktivnoj konkurenciji!

Ukupno šest sportista se nalazi u ovoj trci, a priznanje pobedniku biće dodeljeno 15. aprila, na gala ceremoniji u Šangaju.

Nominovani su:

1. Novak Đoković, teniser (Srbija) - U 2014. osvojio Vimbldon po drugi put u karijeri, od Rafaela Nadala ponovo preuzeo prvo mesto na ATP listi.

2. Luis Hamilton, vozač Formule 1 (Velika Britanija) - U 2014. osvojio drugu titulu u šampionatu Formule 1, ostvario 11 pobeda u sezoni

3. Reno Lavileni, atletičar (Francuska) - U 2014. godini oborio svetski rekord Sergeja Bubke u skoku uvis.

4. Rori Mekilroj, golfer (Velika Britanija) - Najbolji golfer sveta, osvojio najvažnija takmičenja u prošloj godini.

5. Mark Markez, motociklista (Španija) - U 2014. osvojio drugu uzastopnu titulu Moto GP šampionata, a ima tek 21 godinu.

6. Kristijano Ronaldo, fudbaler (Portugal) - Osvajač Zlatne lopte za najboljeg fudbalera sveta u 2014. godini.

Interesantno je da je Novak prethodno priznanje za najboljeg sportistu sveta dobio baš posle osvajanja prvog trofeja na Vimbldonu i preuzimanja prvog mesta na ATP listi. Ali, u Srbiji ovog puta baš nije bio tako dominantan, pošto je, na primer, u prestižnom ''Sportovom'' izboru za najboljeg sportistu Srbije u 2014. pobedio rvač Davor Štefanek.

Inače, osim najboljeg sportiste sveta, biće dodeljena priznanja i u drugim kategorijama, od kojih su najzanimljivije ona za najbolju sportistkinju i za najbolji tim godine.

U konkurenciji za sportistkinju godine su teniserke Serena Vilijams i Na Li, zatim skijašice Tina Maze i Marit Bjorgen, kao i atletičarke Valeri Adams i Genzebe Dibaba.

Za Tim godine konkurišu: Evropski Rajder Kup tim (golf), fudbalska reprezentacija Nemačke, Mercedesov tim Formule 1, Real Madrid (fudbal), San Antonio (košarka), Dejvis Kup reprezentacija Švajcarske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Surovi
Wednesday, 11.02.2015
12:34

Hamilton je zasluzio nagradu za sportistu godine, covek je olomio sezonu!