Kakav preokret Viktora, Srbija vodi 2:0!

Autor: Janko Glavonjić
petak 06.03.2015.
18:17
Izvor: Sportske.net

Posle prvog dana dobili smo ono čemu smo se nadali - i Viktor i Novak su dobili svoje protivnike i Srbija vodi protiv Hrvatske sa 2:0! Troicki je načinio veliki preokret protiv mladog Borne Ćorića, Srbin je gubio sa 0:2, ali je smogao snage da osvoji tri

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Već u prvom gemu videli smo šta možemo očekivati od ovog meča - mnoštvo dugih razmena, pre svega taktičko nadmudrivanje dvojice tenisera, bez puno lepih vinera i atraktivnih poena.

Na samom startu, srpski teniser se bolje snašao, odmah uzeo brejk Ćoriću i poveo sa 2:0. Ipak, mladi Hrvat nije dozvolio da ga taj loš start omete, već u četvrtom gemu je vratio izgubljeno i do kraja seta sigurno držao svoj servis.

Stiglo se do desetog gema bez novih brejk lopti, Viktor je bio poprilično siguran do tada, ali ga je baš kada je bilo najvažnije servis izdao i Borna Ćorić je iskoristio prvu set loptu na oduševljenje hrvatske klupe i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu je Ćorić nastavio svoju seriju, uzeo je brejk Troickom bez izgubljenog poena i potpuno dominirao sa osnovne linije. Mladi Hrvat je igrao sigurno, iskusno, neverovatno kontrolisao tempo i potpuno razoružao Viktora u tim momentima.

Od kako se generacija na čelu sa Novakom Đokovićem pojavila, nismo navikli da tinejdžeri mogu starije i iskusnije tenisere tako lako da neutrališu i Borna je dokazao zašto se smatra jednim od najvećih talenata današnjice, možda i budućim Gren Slem šampionom! Hrvatski teniser je završio set sa 6:1 i činilo se da je na dobrom putu da dobije meč.

U sličnom maniru se nastavio i treći set, Ćorić je odmah oduzeo servis Troickom, ali je velikom upornošću i posle divovske borbe srpski teniser uspeo da vrati izgubljeno i izjednači na 2:2.

Videli smo sličan scenario kao u prvom setu, teniser koji je vratio brejk je preuzeo inicijativu i do kraja seta Viktor je sigurno držao konce igre u svojim rukama. Sredinom trećeg seta je Ćorić počeo da greši, činilo se da i fizički više ne može da izdrži nametnuti tempo, što nije bilo neočekivano, iamjući u vidu njegove godine i iskustvo u mečevima na tri dobijena seta. Viktor je dobio treći set rezultatom 6:3.

Posle trećeg seta, Ćorić je iskoristio svoje pravo da ode u svlačionicu, gde mu je ukazivana lekarska pomoć. Hrvatski teniser se nije osećao najbolje, a imao je problem i sa povredom noge, koju je pokušao da sanira, ali očigledno nije uspeo.

Do kraja meča je Troicki dominirao, mladi Hrvat je sve više grešio, a Troicki je sigurnom igrom i dugim razmenama udaraca sa osnovne linije dalje umarao Ćorića, što je na kraju potpuno okrenulo meč na njegovu vodenicu.

Četvrti i peti set potpuno bili u znaku srpskog tenisera. Dobio ih je sa 6:2 i 6:1, vrlo brzo i ubedljivo.

Bio je ovo sjajan dan za Srbiju, čini se da je ovom pobedom ukupan trijumf praktično obezbeđen, vrlo je teško očekivati da u sva tri meča koja su preostala, u kojima su naši teniseri veliki favoriti, mogu da odu na stranu Hrvata.

Troicki možda nije igrao svoj najbolji tenis, ali je bio spremniji i jači od mladog Hrvata. Ćorić je, sa druge strane, pokazao zašto se smatra velikim talentom i sigurno je da ćemo mnogo toga čuti o ovom momku u budućnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke