Kad je tvrdo - No1e!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.03.2015.
20:50
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad Rodžerom Federerom u finalu Indijan Velsa Novak Đoković je stigao do svoje 50. titule u karijeri ali je pritom preuzeo svetski primat kada se uzmu u obzir procenti dobijenih mečeva na tvrdoj podlozi.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Osamnaestim trijumfom u međusobnim duelima sa Rodžerom Federerom Đoković je stigao do 50. titule u karijeri ali i do pozicije broj jedan kada se pogleda statistika vezana za mečeve koji se igraju na tvrdoj podlozi.

Kada se uzme u obzir broj odigranih mečeva i pobeda ostvarenih na "betonu" Novak Đoković posle Indijan Velsa slobodno može da kaže da je najbolji u istoriji.

Pre 38. međusobnog susreta Đokovića i Federera Švajcarac je bio vodeći teniser na pomenutoj listi sa 83.07% dobijenih mečeva, ali je Novak trijumfom "preskočio" Fedexa i sada vodi sa 83.13% dobijenih mečeva na tvrdoj podlozi.

Srbin je odigrao 492 meča na "betonu" a pobedu je slavio 409 puta! Rodžer Federer iza sebe ima 762 meča na tvrdoj podlozi i 633 pobede.

Dodajmo još i to da su velika imena svetskog tenisa poput Andrea Agasija, Džona Mekinroa, Pita Samprasa, Ivana Lendla, Džimija Konorsa ili Štefana Edberga odigrala više mečeva na tvrdoj podlozi od Noleta ali niko nema tako dobar skor kao Srbin.

Novak Đoković imaće priliku da dodatno popravi svoj učinak na predstojećem Mastersu u Majamiju gde će braniti titulu osvojenu 2014. godine kada je u finalu tukao Rafaela Nadala 2:0 (6:3, 6:3).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke