Još nije kraj teniske sezone, sledi spektakl u Zagrebu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 21.11.2016.
18:55
Izvor: Beta

Finale Dejvis kupa između Hrvatske i Argentine igra se od 25. do 27. novembra u Zagrebačkoj Areni.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Selektor Dejvis kup reprezentacije Hrvatske Željko Krajan rekao je danas da ne bi bilo loše da Marin Čilić igra prvi meč u finalu tog takmičenja protiv Argentine.

"Ne bi bilo loše da Marin zaigra prvi i da povedemo. To na kraju nije presudno, ali je bolje kad ulaziš u sledeći meč. Ivo Karlović bi mogao da bude opušteniji ako vodimo. S druge strane, Huan Martin del Potro je pod većim pritiskom. Napravio je već puno toga u karijeri, zna da se nosi i nosiće se s tim pritiskom, ali sigurno je teže kad loviš rezultat, nego kad si u prednosti. Zato mi je mala želja da Marin zaigra prvi", rekao je Krajan za Hinu.

"Atmosfera raste i taj naboj koji nas drži još od polufinala kad smo saznali da ćemo igrati kod kuće. Jedva čekamo da izadjemo na teren, da momci daju svoj maksimum, da imamo podršku sa tribina i da probamo da napravimo taj istorijski rezultat za Hrvatsku još jednom", rekao je Krajan.

U reprezentaciju Hrvatske se za finale Dejvis kupa vratio Ivo Karlović.

"Ivo reaguje kao da nije povratnik, nego kao da je svaki meč bio ovde. Ništa se se nije promenilo, sve je isto. Atmosfera u ekipi je na vrhuncu. Tu je da nam pomogne koliko zatreba. Svi znamo koliko je jak, koliko je dobar i koliko nam je bitan u ovoj ekipi", rekao je Krajan.

Karlovićev povratak iniciran je nakon što je Borna Ćorić završio na operaciji kolena pa je bilo nemoguće proceniti hoće li biti spreman za finale.

Ćorić je sa reprezentacijom, ali nije poznato u kakvom je stanju nakon višenedeljne pauze.

"Teško da je na sto odsto. Ali, tu je, ako nam zatreba ovaj vikend. Zbog toga je u ekipi, spreman je i trenira već neko vreme. Svi znamo koliko je on motivisan za ovakve mečeve i da se uvek digne, da svoj maksimum. Ako je oko njegovog zdravlja i postojala neka dvojba, mislim da je možemo otkloniti", naveo je Krajan.

Reprezentaciji Hrvatske su se poslednji priključili Marin Čilić i Ivan Dodig, koji su učestvovali na završnom mastersu u Londonu.

"Nije velika razlika u podlogama, a i nisu igrali na drugom kontinentu. Dobro će im doći što su odigrali par mečeva u dvorani, na podlozi koja nije ista, ali je slična. Dobro će im doći ovih četiri, pet dana koji su pred nama, ali ova će im tri meča koja su odigrali jako puno značiti", rekao je selektor Hrvatske.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke