Još jedna lekcija profesora Đokovića!

Autor: Janko Glavonjić
petak 14.11.2014.
16:24
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković u Londonu gazi sve pred sobom! Srpski teniser poslao je i Tomaša Berdiha u svlačionicu posle nešto više od sat vremena igre, prepustivši mu samo 4 gema!

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Rapsodija Novaka Đokovića na završnom masters turniru u Londonu se nastavila! Današnja "žrtva" bio je Čeh Tomaš Berdih, koji je ostao u meču nešto više od sat vremena, par minuta duže od Vavrinke i Čilića.

Ipak, to ne znači da je Berdih bio dostojniji rival Đokoviću od prethodne dvojice, ali kada Novak ovako igra, možda mu mogu parirati samo Nadal i Federer.

Đoković je već na početku meča pokazao Berdihu da neće imati čemu da se nada u ovom susretu. Neki su očekivali da će Novak, zato što je već praktično obezbedio prvo mesto, možda i "spustiti gas" u ovom meču, a da će Berdih odigrati angažovano imajući u vidu da se bori za drugo mesto, ali te prognoze su već posle prvih par udaraca pale u vodu.

Kao i prošla dva meča, sve je išlo od ruke Novaku, njegova igra je bila gotovo savršena, a Berdih, koji je "kuburio" sa svojim bekhendom, nije mogao da parira našem teniseru u razmenama.

Na ovom turniru je Novak pokazao izuzetan napredak i u igranju najtežih voleja i poluvoleja, kao i tajmingu pri izlasku na mrežu, i čini se da saradnja sa Borisom Bekerom, koji je u svoje vreme bio jedan od najboljih servis-volej igrača, počinje da daje svoje plodove.

Posle 4-0 u prvom setu, Berdih je uz veliku borbu uspeo da dođe do dva svoja servis gema, a drugi set je bio gotovo preslikan - 4:0 za Đokovića, Berdih je u sledećem gemu spašavao nekoliko brejk lopti i uspeo da izbegne da pored njegovog imena stoji nula na semaforu u ovom setu.

Novak je ovom pobedom obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine, bez obzira na konačni plasman na ovom turniru.

Što se tiče drugoplasiranog iz ove grupe, Vavrinki je potrebno svega dva gema protiv Čilića, kako bi se plasirao u polufinale i zakazao meč sa Federerom.

Protivnik Novaka Đokovića u polufinalu je Japanac, Kei Nišikori.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke