JOŠ JEDAN ŠOK - Nadal odustao od Vimbldona!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.06.2016.
18:06
Izvor: Sportske.net

Španski teniser Rafael Nadal odlučio je da odustane od učešća na ovosezonskom Vimbldonu zbog povrede zgloba koja je uslovila povlačenje sa Rolan Garosa uoči meča trećeg kola.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Najbolji španski teniser Rafael Nadal u četvrtak je potvrdio da neće učestvovati na ovogodišnjem Vimbldonu, a razlog za odustajenje leži u povredi zgloba ruke.

"Kralje šljake" se pre desetak dana povukao pred meč trećeg kola Rolan Garosa zbog pomenute povrede i nedugo zatim je dovedeno u pitanje njegovo učešće na Vimbldonu.

Danas se Rafael Nadal oglasio i potvrdio da ga nećemo gledati na terenima "Ol Ingland Klaba", što sigurno nije dobra vest za sve iskrene ljubitelje tenisa.

Rafa je u dosadašnjem toku karijere dva puta osvajao Vimbldon, 2008. i 2010. godine, ali je od 2012. četiri puta završavao učešće u ranoj fazi turnira pa mu je najbolji plasman bio igranje u 4. kolu trećeg Grend slema u sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Манда
Friday, 10.06.2016
00:09

Надал је себи запечатио судбину када је кренуо да игра врхунски на свакој подлози. Питање да ли му је остало ишта од хрскавице.

avatar
magister
Thursday, 09.06.2016
18:59

Pala mi je na pamet jedna drugačija mogućnost, koja bi se verovatno pojavila u tabloidima, da ima makar zrnca istine u tome. Ili se možda toga nisu setili... Kad je Maša Šarapova optužena za doping, negde je bilo vesti kako je i Nadal uzimao nekakva nedozvoljena sredstva, pa je zbog toga, kad su ga uhvatili, pauzirao sa par turnira, valjda da mu se krv pročisti, a uspeo da se izvuče sa samo nekakvo opomenom. Ta priča se uklapa sa ovim razvojem događaja. Možda je i sad nešto uzimao, da bi se oporavio brže od povreda, a onda, kad se već znalo da će Maša biti drakonski kažnjena (to joj je možda i kraj karijere, imaće i strašne gubitke od marketinga, koji joj je ogroman izvor prihoda), verovatno mu je savetovano da ne rizikuje, jer u ovim okolnostima mu ne bi moglo biti oprošteno i ako mu nađu tragove nedozvoljenih sredstava.

avatar
Thursday, 09.06.2016
19:40

Ne testiraju ga organizatori turnira već ITF, tako da mogu da mu pokucaju na vrata u pola noći i traže uzorke.. Dakle sa tim nema nikakve veze..

avatar
maksa
Thursday, 09.06.2016
19:48

Druze ne uzima taj nista(mozda klasicne preparate kao i drugi sportisti),jednostavno trenira ko mazga i to ti je cela prica...opste ti je poznato da kad izadje na trening udara lopticu kao na mecu...Veliki je sampion batali te price,ali isto tako ti moram priznati da ti je logika na mestu,ima smisla tako razmisljati ali do sada bi ga vec sankcionisali...

avatar
Lord Bobinhooo!
Thursday, 09.06.2016
18:12

Steta mislim da je njegovo vreme proslo,necemo vise uzivati u velikim klasicima izmedju Noleta i njega,ali on je i dalje jedan od najboljih ikada u top 3 je sigurno mozda i 2.

avatar
mile stojkovic
Thursday, 09.06.2016
22:03

Mislim da gresis..Realno bio je dobar na turnirima u Rimu,Parizu,Monte Karlu..ali jednostavno povreda je sprecila duel na Garosu..mislim da je zaista blizu da se vrati u formu od pre..Jedino je Djokovic superiorniji..i psihicki jaci od njega trenutno..ali Nadal je realno bolji od Marija,Federera..i ako se pogleda ova sezona..osim na pocetku..nije imao nekih oscilacija kao npr prosle ili one tamo godine.Navijam da se vrati..jer smatram da Federer,Nadal..teraju Noleta da se maksimalno trudi..i naporno trenira..bez njih dvojice..Djokovic sa 50-60% osvaja svaki turnir.

avatar
Daliborov psihijatar
Thursday, 09.06.2016
18:11

S obzirom da ili ispada u prvom kolu ili se povuce godinama unazad ovo i nije sok.Meni nije jasno kako se on svaki put povredi pred Vimbldon.

avatar
PoparaZarko
Thursday, 09.06.2016
21:42

Vimbldon je smrt za kolena, mislim na turnire na travi uopste..