JJ "uzela skalp" šampionki!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.07.2015.
18:58
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Vimbldona nakon što je u subotu priredila veliki preokret i eliminisala prošlosezonsku šampionku Petru Kvitovu.

BETA/AP Photo/Tim Ireland
BETA/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Veliki podvig napravila je u subotu srpska teniserka Jelena Janković na centralnom terenu "Sveengleskog teniskog kluba" u okviru trećeg kola ovosezonskog Vimbldona.

"Drugi reket" Srbije imala je za protivnicu braniteljku titule na trećem Grend slemu sezone ali je posle velikog preokreta uspela da napravi veliko iznenađenje i savlada Petru Kvitovu.

Trostruka Vimbldonska šampionka prepustila je u prva dva kola svega tri gema svojim protivnicama ali je danas "kapitulirala" u tri seta pred Jelenom Janković koja je slavila rezultatom 2:1 (3:6, 7:5, 6:4).

Nakon 45 minuta igre Petra Kvitova je imala prednost od 1:0 i vođstvo od 3:1 u drugom setu a onda je počela serija srpske teniserke. Jankovićeva je u osmom gemu vratila brejk protivnici da bi joj u 12. gemu drugi put oduzela servis iskoristivši treću set loptu.

Čehinja je pokušala da odlaskom u svlačionicu prevaziđe pad u igri koji joj se dogodio ali se ispostavilo da joj to nije bilo dovoljno da se vrati u meč. Pritisak na prošlosezonsku šampionku porastao je nakon 4. gema trećeg seta kada je prosputila brejk loptu a iz gema u gem bivao je sve veći.

Srpljivom igrom Jelena je čekala svoju priliku i iskoristila je u desetom gemu kada je materijalizovala prvu brejk i meč loptu u trećem setu za veliki trijumf koji joj je omogućio da "preživi" prvu nedelju na Vimbldonu.

Srpsku teniserku u osmini finala čeka okršaj sa trinaestom nositeljkom Agnješkom Radvanjskom protiv koje je do sada igrala sedam puta i slavila u dva međusobna meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke