Jelena precrtala Venus za finale Hong Konga!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.10.2015.
12:47
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale WTA turnira u Hong Kongu pošto je danas savladala Venus Vilijams u njihovom trinaestom međusobnom okršaju.

BETA/AP Photo/Kin Cheung
BETA/AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

Jelena Janković boriće se za trofej na WTA turniru u Hong Kongu pošto je danas u drugom polufinalnom susretu savladala Amerikanku Venus Vilijams rezultatom 2:0 (6:4, 7:5).

Sedmi trijumf nad Venus Vilijams Srpkinja je zabeležila posle 80 minuta igre u meču koji je obilovao uzbuđenjima i preokretima, posebno u drugom setu.

Prelomni momenat prvog seta viđen je u devetom gemu kada je Jelena Janković napravila jedini brejk u tom periodu igre. Prvu brejk loptu Jelena je uspela da materijalizuje iako je Venus Vilijams pre toga čak četiri puta imala šansu da oduzme servis protivnici.

Drugi set bio je priča za sebe pošto je viđeno pet brejkova što ne čudi ako se uzme u obzir da su Jelena i Venus zajedno imale 17 prilika za brejk u tom delu meča.

Amerikanka je povela sa 3:0 da bi potom Jelena Janković uzvratila sa tri uzastopno dobijena gema. Potom su Vilijamsova i Jankovićeva osvojile po jedan gem na svoj servis, a onda je usledila serija od tri gema u kojima su viđeni brejkovi.

Prvu priliku da privede meč kraju Jelena Janković nije uspela da iskoristi pri rezultatu 5:4, ali joj se greška nije ponovila u dvanaestom gemu gde se vratila od 0:30 i preokrenula rezultat za konačan trijumf i plasman u finale.

Protivnica Jelene Janković u finalu turnira u Hong Kongu biće druga nositeljka Anđelika Kerber koja je ranije danas savladala Samantu Stosur sa 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke