Jelena izgubila ''ludi meč'' sa čak 20 brejkova!?

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.02.2016.
19:12
Izvor: Sportske.net

Kad srpska JJ igra, ne može da bude dosadno...

Beta/AP Photo/Tertius Pickard
Beta/AP Photo/Tertius Pickard

Povezane vesti

Jelena Janković eliminisana je danas u drugom kolu turnira u Dohi, pošto je posle maratonske borbe u tri seta izgubila od Rumunke Monike Nikulesku sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4 i 7:5.

Ovaj meč Jelena je odigrala samo dan posle još jedne velike borbe, ali i pobede nad Slovakinjom Čepelovom, pa joj je ovoga puta nedostajalo svežine u ključnim trenucima.

Današnji duel sa Monikom Nikulesku obeležio je neverovatan broj brejkova na obe strane - ukupno 20 (10 Janković i 10 Nikulesku)! Ako tu brojku uporedimo sa ukupnim brojem osvojenih servis-gemova u ovom meču - samo 11 (5 Janković i 6 Nikulesku), ovaj podatak je još impresivniji.

To je posebno došlo do izražaja u trećem, odlučujućem setu. Jelena je, naime, izgubila prva četiri servis-gema, što je Nikulesku iskoristila za vođstvo od 5:2, ali kada 'JJ' igra, nema predaje ni u takvim trenucima.

Uspela je da dobije naredna tri gema, od toga dva na servis rivalke i izjednači na 5:5, ali više od toga nije mogla.

Usledio je još jedan brejk Rumunke, koja u dvanaestom gemu rešava pitanje pobednice ovog uzbudljivog meča - 7:5 u trećem setu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dusan Petrovic
Wednesday, 24.02.2016
20:12

Kakav je ovo krs tenis,ne znam sto lepo ne zavrsi karijeru i prekine sa ovom jadnom igrom i blamiranjem,kao da nije dovoljno zaradila u karijeri