"Jedan od dva" - Ana prošla, kraj za JJ!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 21.01.2016.
08:05
Izvor: Sportske.net

Ivanović nije imala problema protiv Sevastope, težak udarac za Jelenu Janković i eliminacija od autsajderke...

Beta/AP Photo/Rick Rycroft
Beta/AP Photo/Rick Rycroft

Povezane vesti

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Otvorengo prvenstva Australije, pošto je danas u dva seta pobedila Letonku Anastasiju Sevastovu, 6:3, 6:3.

Ivanovićeva je 20. nositeljka, a njena protivnica u trećem kolu biće Amerikanka Medison Kiz, 15. nositeljka.

Posle izjednačenog početka meča, Ivanovićeva je u petom gemu napravila brejk, pošto je njena protivnica napravila nekoliko grešaka, medju kojima je i dvostruka servis greška kod brejk lopte.

Srpska reprezentativka povela je tada sa 3:2, a onda i sa 4:3, ali je tada meč prekinut na oko pola sata zato što je jednom navijaču pružana lekarska pomoć.

Nakon što su se teniserke vratile na teren, Ivanovićeva je zaigrala mnogo bolje. Osvojila je gem na svoj servis, a onda napravila još jedan brejk i dobila prvi set sa 6:3.

Srpska teniserka povela je sa 2:0 u drugom setu posle brejka, ali je Sevastova uzvratila brejk i smanjila na 2:1. Obe igračice su čuvale svoj servis, uprkos obostranim greškama, a onda je Ivanovićeva napravila novi brejk u osmom gemu i povela sa 5:3, da bi na svom servisu iskoristila drugu meč loptu.

Jelena Jankovic

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas u tri seta izgubila od Nemice Laure Zigemund, 3:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Jankovićeva je bila 19. nositeljka i danas je povela protiv 97. igračice sveta, ali joj je dozvolila da napravi preokret i slavi.

Reprezentativka Srbije dobro je počela meč i napravila je brejk već u prvom gemu, posle čega je smireno igrala i kontrolisala rezultat, da bi u devetom gemu napravila novi brejk i osvojila prvi set na servis protivnice.

Zigemundova je bila mnogo smirenija u drugom setu, tako da su obe teniserke čuvale svoj servis. Jankovićeva je u četvrtom setu imala dve brejk lopte, a Nemica u petom jednu, ali nijedna nije uspela da napravi brejk.

Zigemundova je u taj-brejku prva napravila mini-brejk, ali je Jankovićeva preokrenula i povela sa 4:3, samo da bi njena rivalka ponovo povela 5:4, i na kraju u taj-brejku slavila sa 7:5.

Jankovićeva je u prvom gemu trećeg seta napravila brejk, ali je Laura Zigemund odmah uzvratila. Obe teniserke su ponovo čuvale svoj servis i igrale veoma ujednačen meč, da bi Zigemundova u 10. gemu napravila novi brejk i ostvarila plasman u treće kolo, što je njen najbolji rezultat na grend-slemovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke