Ječmenica Jevtić: "Pokušaćemo da se plasiramo u baraž"

Autor: Beta Beta
utorak 07.02.2017.
18:13
Izvor: Beta

Selektorka ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić rekla je danas da njena ekipa motivisano čeka takmičenje u Prvoj grupi Evro-afričke zone Dejvis kupa i da je motivisana da se plasira u baraž za ulazak u Svetsku grupu B.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Teniserke Srbije igraće od 8. do 12. februara u Talinu u Prvoj grupi Evro-afričke zone Fed kupa.

"Znamo sve igračice koje su u Talinu. Igraće se na centralnom terenu, malo je nezgodno kada igrate protiv domaćina, ali idemo korak po korak. Pre dve godine smo bile u ovoj zoni i uspele smo. Devojke su motivisane da pokušamo da ponovimo taj rezultat", rekla je Ječmenica Jevtić, saopštio je Teniski savez Srbije.

Za Srbiju će nastupiti Nina Stojanović (126. na WTA listi), Ivana Jorović (148), Dejana Radanović (409) i Bojana Marinković (618). One će se takmičiti u Grupi D sa Estonijom, Bugarskom i Izraelom.

Prvi meč Srbija igra sutra od 17 časova protiv Estonije, a igraće se dva singla i dubl. Sat vremena pre mečeva biće poznato ko će igrati.

"Ekipa je zdrava, što je najvažije devojke su raspoložene. Prvi trening je bio kako treba, teren je u redu, možda je za nijansu sporiji, ali kako nama, tako i svima, igračice se ne žale. Imaćemo još jedan trening, da se devojke razmrdaju i osete atmosferu. Igramo od 17 časova, imamo vremena da se naspavamo i uvedemo u takmičarski deo", rekla je Ječmenica Jevtić.

U Talinu će igrati 14 ekipa, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Letonija, Poljska, Portugal, Srbija i Turska. Ekipe su podeljene u četiri grupe u kojima će igrati svako sa svakim.

Pobednici grupa igraće u mini plej-ofu, a najbolji će obezbediti plasman u baraž za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu. Najbolji iz Grupe A igraće sa najboljim iz Grupe D, dok će pobednik Grupe B igrati sa pobednikom Grupe C.

Baraž je na programu 22. i 23. aprila.

U Grupi A igraju Poljska, Gruzija i Austrija, a u Grupi B Hrvatska, Mađarska i Bosna i Hercegovina. U Grupi C igraju Velika Britanija, Turska, Letonija i Portugal, a u Grupi D Srbija, Izrael, Bugarska i Estonija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke