Jankovićeva ne može bez preokreta - Na kraju, ipak, poraz

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 29.09.2014.
13:05
Izvor: Sportske.net

Jelena Janković doživela je poraz na startu turnira u Pekingu pošto je bolja od nje bila Aliz Korne (7:5, 3:6, 6:4).

Beta/AP Photo/Koji Sasahara
Beta/AP Photo/Koji Sasahara

Povezane vesti

Iako je sjajno počela prvi set sa dva uzastopna brejka, Jelena Janković nije uspela da sačuva prednost od 3:0. Imala je do kraja seta čak 4 set lopte koje nije iskoristila, servirala je za osvajanje seta, ali je na kraju Korne bila ta koja se radovala.

Uspela je da iskoristi svoju prvi set loptu i da sa prednošću uđe u drugi set.

U drugom delu igre videli smo ogroman broj brejkova, čak 6. Od toga je Korne izgubila 4 svoja servisa, Jelena "samo" dva, što je bilo dovoljno da slavi i da uvede ovaj meč u neizvesnost.

Psihološka stabilnost je bila na strani naše teniserke na početku odlučujućeg seta, dobila je i prvi gem za koji su mnogi mislili da je presudan pošto je došlo do izjednađenja čak 5 puta, a nakon toga je dobila i naredni gem na servis Francuskinje.

Ipak, ušla je u seriju grešaka u nastavku, Korne je vezala 4 gema za redmo, zatim Jelena dva. Neizvesnost je dostigla vrhunac u tim trenucima, bilo je 4:4 u odlučujućem setu, a na red da servira došla je Jelena.

Drugu brejk loptu iskoristila je Korne, zatim na svoj servis iskoristila drugu meč loptu i tako slavila prolazak u drugi krug takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke