Janković u 2. kolu Praga

Autor: Đorđe Đokić
utorak 05.08.2014.
13:55
Izvor: Sportske.net

Miki Janković je ove nedelje u Pragu, na čelendžeru koji se igra za nagradni fond od 50.000 dolara. Posle kvalifikacija uspeo je da prođe i 1. kolo i ostvari najveći uspeh ove sezone na turnirima iz ove serije.

Nedeljka Zebic
Nedeljka Zebic

Povezane vesti

U Pragu se ove nedelje igra čelendžer sa nagradnim fondom od 50.000 dolara. Čast srpskog tenisa brani mladi Miki Janković koji je kroz kvalifikacije uspeo da stigne do glavnog žreba.

I u glavnom žrebu Janković je nastavio sa dobrim partijama. Posle dosta borbe, u 3 seta, uspeo je da slavi protiv još jednog kvalifikanta Slovaka Kovalika sa 1:6, 7:5 i 6:3 u setovima i tako obezbedi plasman u 2. kolo i nove ATP bodove.

Janković je trenutno 433. na svetu, ali ga posle dobrih rezultata u Pragu čeka skok u prvih 400 što svakako nije njegov krajnji domet. Tek mu je 19 godina i jedan je od onih tenisera koje bi u narednom periodu mogli da gledamo u prvih 100.

Jankoviću je ovo prvi plasman u 2. kolo čelendžera ove godine. U 2. kolu protivnik će mu biti ili iskusni Čeh Jan Mertl ili Amerikanac Elete, koga je Miki dobio u kvalifikacijama i koji je kao srećni gubitnik ušao u glavni žreb.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke