Janković: "Jedva čekam finale"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.03.2015.
11:51
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Indijan Velsu nakon preokreta u duelu sa Sabine Lisicki a nakon iscrpljujuće borbe JJ je konstatovala da sa nestrpljenjem iščekuje borbu za titulu.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Prvi put u novoj sezoni Jelena Janković je pronašla ritam i dospela u samu završnicu jednog od turnira na kojima je nastupila.

JJ se plasirala u finale Indijan Velsa nakon preokreta u duelu sa Sabine Lisicki, a nakon dvočasovne borbe ocenila je da nije bilo lako izaći na kraj sa Nemicom koja se odlikuje sjajnim servisom.

"Borila sam se ceo meč i igrala sam sa osnovne linije. Lisicki je poznata po dobrom servisu, ali bila sam spremna i na ostale njene karakteristike. Borila sam se i to je ono što najbolje radim" kazala je Jankovićeva.

Za razliku od Jelene koja se za plasman u finale borila puna dva sata, njena naredna protivnica Simona Halep nije ni izašla na teren pošto joj je Serena Vilijams predala meč bez borbe.

"Simona je težak rival, a u Indijan Velsu sam igrala protiv teniserki koje snažno udaraju lopticu kao što su Lisicki i Kiz. Halep ima drugačiji stil, ali biću spremna i na to. Iza mene su dve odlične i jedva čekam finale. Daću sve od sebe da osvojim drugu titulu u Indijan Velsu" istakla je Jelena.

Srpska teniserka ima negativan skor u mečevima sa Rumunkom a predstojeće finale Indijan Velsa biće prilika da smanji prednost Simone Halep koja trenutno vodi sa 3:1 u pobedama.

Poslednji međusobni meč Halep i Janković odigrale su početkom 2014. godine na Australijan Openu kada je Rumunka slavila sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:0) u šesnaestini finala.

Jedinu pobedu nad Halepovom Srpkinja je ostvarila sada već davne 2010. godine na startu US Opena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke