Iznervirani Novak pobedio i pretekao legendu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.09.2015.
08:10
Izvor: Beta

Nije sve išlo kao po koncu protiv Batiste Aguta, ali se Novak Đoković dokopao četvrtfinala! Na večnoj listi pobeda na najvećim turnirima pretekao Pita Samprasa!

BETA/AP Photo/Kathy Willens
BETA/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Ju-Es Opena, pošto je rano jutros u četiri seta pobedio Roberta Bautistu Aguta, 6:3, 4:6, 6:4, 6:3.

Đoković je odigrao svoj najteži meč i izgubio svoj prvi set na ovogodišnjem izdanju turnira. Protivnik u četvrtfinalu biće mu Felisijano Lopes, koji je pobedio Fabija Fonjinija.

Đoković nije bio na svom uobičajenom nivou protiv agresivnog Španca, protiv koga u prethodna dva susreta nije izgubio ni set. U današnjem meču je četiri puta gubio servis, uključujući i servis za meč.

Bautista Agut je igrao odlično i stalno je napadao svojim ravnim forhendom, što ga je dovelo do brejk lopte u sedmom gemu, ali je to Đoković sprečio asom.

Delovalo je da je srpski reprezentativac bio na sigurnom putu da dobije i drugi set, pošto je imao brejk viška, ali je Bautista Agut iskoristio obe svoje brejk šanse, i uz glasnu pomoć publike osvojio set. Đoković se tada toliko iznervirao da je na putu ka svojoj stolici zgazio na rezervni reket.




Nervoza je bila vidljiva i na početku trećeg seta, pošto je Đoković napravio dvostruku servis grešku u svom prvom gemu, ali se posle povratio brejkom, i taj jedan brejk mu je bio dovoljan da osvoji treći set.

Đoković je na početku četvrtog seta došao do brejka posle grešaka Bautiste Aguta, ali je Španac uzvratio brejkom za 2:2 u gemovima. To je naljutilo Srbina, koji je odmah potom uzvratio brejk, a onda je ubrzo napravio još jedan brejk, da bi posle toga izgubio svoj servis, samo da bi odmah napravio još jedan brejk i tako dobio set i meč.

Đoković je ovom pobedom 17. uzastopni put došao do četvrtfinala turnira, a na večnoj listi pobeda na grend slemovima pretekao je legendarnog Pita Samprasa, pošto sada ima 204 pobede na najvećim turnirima.

Novak je peti na večnoj listi, prvi je Federer sa 265 pobeda, slede Konors sa 233, pa Agasi (224) i Lendl (222).

Felisijano Lopes je 18. nosilac, a Đoković ga je pobeđivao u svih pet prethodnih susreta.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke