Indijan Vels - 'Večiti derbi' u trećem kolu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.03.2015.
17:43
Izvor: Sportske.net

Srpski teniseri nisu imali previše sreće na žrebu za predstojeći Masters u Indijan Velsu. Novak Đoković nalazi se u istom delu žreba sa Endijem Marejem ali i sa ostalim sunarodnicima.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Nakon obaveza koje su najbolji teniseri sveta imali tokom minulog vikenda u okviru Dejvis Kupa u Indijan Velsu se nastavlja borba za trofeje i bodove na ATP turu.

Najkvalitetniji tenis narednih dana igraće se u Indijan Velsu gde se održava prvi ovogodišnji Masters turnir iz serije 1000.

Srbija bi u konkurenciji tenisera mogla da ima čak četiri predstavnika u glavnom žrebu, ali pod uslovom da Filip Krajinović preskoči poslednju prepreku u kvalifikacijama.

Na žrebu su se zbog toga našla imena trojice srpskih tenisera koji su na kraju završili u istom delu "kostura".

Najbolji teniser sveta Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu Mastersa u Indijan Velsu a prvi protivnik biće mu bolji iz duela Markos Bagdatis – Jiri Veseli.

Već u trećem kolu turnira mogli bismo da gledamo okršaj Novaka Đokovića i Viktora Troickog ali će potonji morati da eliminiše Alberta Ramosa iz Španije i Francuza Žilijena Benetoa.

Što se tiče Dušana Lajovića, on će se u prvom kolu sastati sa Federikom Delbonisom, a bude li ga savladao sledi okršaj sa Kevinom Andersonom.

Recimo i to da se u "gornjoj polovini" žreba nalaze još Endi Marej, David Ferer i Kei Nišikori, dok se u "donjoj polovini" nalaze Rodžer Federer, Rafael Nadal, Stanislas Vavrinka, Tomaš Berdih, Marin Čilić...

Masters u Indijan Velsu igra se od 12. marta a ukupan nagradni fond iznosi 7.107.445 dolara. Titulu brani Novak Đoković koji je prošle godine u finalu savladao Rodžera Federera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke