Hrvatski teniseri: "Hvala, Kraljevčani!"

Autor: Beta Beta
subota 07.03.2015.
10:11
Izvor: Beta

Hrvatski teniser, Borna Čorić, iskazao je veliko poštovanje kraljevačkoj publici na korektnosti.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Hrvatski teniser Borna Čorić rekao je da je zahvalan navijačima u Kraljevu na odnosu prema igračima, a njegov saigrač iz reprezentacije Mate Delić zahvalio je na aplauzu hrvatskoj himni.

Teniska reprezentacija Srbije povela je danas sa 2:0 protiv Hrvatske u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, a na igrače je, osim igre, najveći utisak ostavilo korektno navijanje publike u Kraljevu.

Čorić je izgubio od Troickog posle preokreta sa 2:3 u setovima (6:4, 6:1, 3:6, 2:6, 1:6), a Delić je izgubio od prvog tenisera sveta Novaka Đokovića sa 3:6, 2:6, 4:6.

"Čestitam publici jer je pokazala da ima poštovanje prema nama, mnogo mi je drago zbog toga i mnogo vam hvala", rekao je Čorić.

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je publika iskazala poštovanje prema protivniku.

"Ovo je poseban dan za tenis u Srbiji. Svi prisutni su pokazali poštovanje prema protivniku, atmosfera je protekla u sportskom duhu. Izuzetno mi je drago što sam se pokazao pred publikom u Kraljevu i celom ovom regionu", rekao je Đoković.

Hrvatski teniser Mate Delić zahvalio je Kraljevčanima na aplauzu tokom intoniranja hrvatske himne, rekavši da se ovih dana reprezentativci osećaju kao kod kuće.

"Posebno samo zahvalni kraljevačkoj publici, jer mi prosto nismo mogli da verujemo da neće biti nijednog zvižduka tokom intoniranja naše himne, a nije ga bilo, osim toplog aplauza.

Svih ovih dana se osećamo kao kod kuće, utoliko pre što smo sa srpskim reprezentativcima pravi prijatelji"
, rekao je Delić.

Duel Srbije i Hrvatske nastaviće se u subotu mečom dublova, a najavljeno je da će igrati Nenad Zimonjić i Viktor Troicki protiv Franka Škugora i Marina Draganje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke