Gotovo - Novaku titula u Londonu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.11.2014.
18:34
Izvor: Sportske.net

Ako ste se spremili da večeras gledate teniski spektakl između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, tog duela neće biti, a naš teniser je i zvanično pobednik Završnog turnira sezone u Londonu!

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Razlog je činjenica da je najbolji švajcarski teniser Rodžer Federer uoči finala doneo odluku da preda ovaj meč bez borbe, i to zbog bolova u leđima, pa nije želeo da rizikuje pogoršanje povrede.

Tako je pobeda, samim tim i titula na ovom turniru pripala Novaku Đokoviću, koji je još ranije osigurao prvo mesto na ATP listi na kraju ove sezone.

Trebalo je ovo da bude njihov 37. međusobni duel (Federer do sada vodi sa 19-17 u pobedama) i zaista se očekivao pravi spektakl na kraju sezone, s obzirom da su i jedan i drugi igrali sjajno prethodnih dana u Londonu.

Ipak, Federer se u polufinalu sinoć prilično namučio protiv zemljaka Stanislasa Vavrinke, savladao ga je u tri seta, ali je, očigledno, zaradio i povredu zbog koje večeras nije mogao da se suprotstavi prvom teniseru sveta.

Prema poslednjim informacijama, ipak će biti tenisa večeras u Londonu, a umesto velikog finala, Nole će sa Endijem Marejem odigrati egzibicioni meč.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke