Gofan prvi put pobedio Novaka, srpski as ispao u Monte Karlu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 21.04.2017.
19:09
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser je ispao u okviru četvrtfinala Monte Karla od Davida Gofana nakon velike borbe.

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Srpski as Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Monte Karla pošto je poražen od Davida Gofana sa 2:6, 6:3 i 5:7.

Videli smo jako loš početak Novaka Đokovića. Uvek kada bi naš as servirao drugi servis, Gofan je imao rešenje i pravio je probleme našem asu kome nije dobro išlo ni kada bi odservirao prvi servis.

Gofan je poveo sa 2:0, a zatim u petom gemu je napravio novi brejk za 4:1, kasnije i 5:1. Novak nije imao šanse u ovom setu da se vrati, morao je da nešto menja.

Spasio je dve brejk lopte naš as pri rezultatu 1:1 u drugom setu, mogao je Gofan odmah da se odlepi, ali je umesto toga, Novak zaigrao daleko bolje u nastavku. Moramo napomenuti i pad na početku ovog seta Novaka Đokovića, mnogi su se uplašili da li će Srbin nastaviti partiju.

Ne samo da je nastavio, nego je i ličio na onog starog, dobrog, Novaka Đokovića.

Uzeo je brejk koji je uspeo da materijalizuje u nastavku i da osvoji set, a u trećem setu je odmah napravio brejk. Meč je bio sve bolji, i Gofan se tada vratio dobrom ritmu, a fantastične udarce smo gledali u 6. gemu pri rezultatu 3:2 za Novaka.

Radovanje, oni prepoznatljivi urlici kada lopta pogodi liniju iz nemoguće situacije, sve nas je to radovalo u tim trenucima. Prošao je i deseti minut gema, Novak je ređao spašene brejk lopte, ukupno ih je spasio pet, da bi nakon 14. minuta uspeo da osvoji gem i da bude daleko bliži osvajanju seta!

Ipak, Gofan je pokazao klasu u nastavku.

Uspeva da u velikom stilu osvoji naredna tri gema, da povede u trećem setu sa 5:4 i da stavi na muke našeg tenisera. Usledio je povratak Novaka na onu stranu gde mu sunce nije bilo upereno u oči, pa mu je posao bio olakšan. U pravom trenutku.

Izjednačio je na 5:5, ali je Gofan nakon velike borbe osvojio gem na svoj servis i došao do 6:5. Na servis Novaka, Gofan je stigao do dve meč-lopte pošto je naš as izveo veoma loše drop-šotove.

Spasio je prvu asom, drugu greškom Belgijanca. Nije prošlo mnogo vremena, spasio je Nole fantastičnim forhendom i treću meč-loptu, da bi bekhendom uspeo da stigne do gem-lopte. Nije bilo dovoljno, nastavilo se, spasio je Đoković još jednu meč-loptu, ali petu nije mogao, pa Gofan slavi veliku pobedu.

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Švarcman - Nadal.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Saturday, 22.04.2017
00:44

Novaku svaka cast na svemu sto je odradio...generalno, dok je dominirao, to je bilo zaista superiornu, i mislim da takvu dominaciju, u odredjenom trenutku, tenis nije imao. Ali, kad se sve sabere i oduzme, cjelokupna karijera (dosadasnja) mislim da nije level Nadala i Federera... Federera posebno, on je vrh. Jer i Federer i Nadal su znali da se vrate nakon krize, i da izdominiraju...za Djokovica to stvarno nisam siguran da ce uspjeti. Ovo je vec, prakticno, godinu dana bez njegovog normalnog turnira, i pritom, nije ga ni povreda slomila, jednostavno, stao je. Mada, mozda me demantuje...uzimam to za rezervu :)

avatar
vlada ns
Friday, 21.04.2017
19:27

Psiha je nestala,otisla u nepovrat... Ali je nas Nole sampion kakvog nikad nismo a mozda i necemo imati dugo,dugo... Idemo dalje,bice jos velikih pobeda!!!

avatar
Cika Boris Fr
Friday, 21.04.2017
19:27

Bio je jednom jedan Novak Djokovic, na zalos sad je samo senka tog igraca, bez snage i motivacije

avatar
Gorčilo
Friday, 21.04.2017
23:46

Tačno prijatelju bio je nekad Novak Đoković a danas je Novak Ristić. Nadam se da je ovo samo jedna prolazna faza i da ćemo još koji put videti kako diže neki značajniji trofej.

avatar
Madridista
Friday, 21.04.2017
19:24

Jednostavno se zasitio tenisa, promijenio ishranu skroz, ispao iz forme, i sad kad mozda i ima zelju da se vrati dzaba mu sve kad je sam sebi sve zezno. U pravu je Miroljub Petrovic, sad treba da se povuce, posveti porodici napravi 5-10 djece,da se vrati u Srboju,nauci da svira gusle, da zivi ko vitez, ko vojvoda

avatar
MilošPB
Friday, 21.04.2017
19:24

E, moj Novače! Od kako je Pepe tu igraš najgori tenis od kako si profesionalac. Ne menjaš ništa a očekuješ drugačije rezultate. Ne ide to tako.

avatar
Sporske me ugasile
Friday, 21.04.2017
19:19

Pa ne znam da li vise da se iznenadjujem . On je drugi na tabeli jer je tenis takav sport. Napravio je prosle sezone ogromnu zalihu poena i bio ubedljivo prvi. Sada ga samo ta zaliha poena i drzi u vrhu,tenis koji prikazuje odgovara nekom 15-20 mestu ,s povremenim izrazajem onog starog ,dominantnog tenisa ,ali to su samo momenti. Nema mu se sta zameriti,tenis je individualan sport i njegovi uspesi i neuspesi su samo njegovi,Srbija od toga nema nista. Jedino gde Srbija moze da profitira od njegove dobre igre je Davis Kup i nadam se da ce biti na dovoljnom nivou ,kao i ostali nasi teniseri ,da bismo osvojili taj turnir. I naravno cestitke Gofanu na sjajnoj igri ,bio je na kraju ipak malo bolji.

avatar
Samo Barsa1
Friday, 21.04.2017
19:16

Steta, imao je Novak brejk prednosti u trecem setu, ali posle ne znam sta mu bi. Ali i dalje, Nole mi te volimo.

avatar
Carina_11303
Friday, 21.04.2017
19:10

Slika i prilika tuznoce situacije kad ostane bez daha posle razmene od dvadeset i nesto udaraca sa Gofanom, a nekada je imao 20+ razmena protiv Nadala posle 5 sati tenisa.

avatar
Di Magia
Friday, 21.04.2017
19:10

Ovo vise nije iznenadjenje