Glavu gore Aleks, ponosni smo na tebe!

Autor: Miloš Marković
utorak 02.09.2014.
09:00
Izvor: Sportske.net

Definitivno najveće iznenađenje u ženskoj konkurenciji ovogodišnjeg US Opena, Aleksandra Krunić, ipak nije uspela da načini još jedan poduhvat. U svakom slučaju, bravo za nju.

Beta/AP Photo/Jason DeCrow
Beta/AP Photo/Jason DeCrow

Povezane vesti

Iznenadila je Aleks Krunić čitavu tenisku javnost, samu sebe, pa i njenu rivalku koja se nakon sinoćneg mečeva začuđeno pitala kako tako sitna devojka može da udara tako jako.

Sinoćni meč osmine finala doneo je još jednu dobru partiju srpske teniserke koja je dobila prvi set i u meč ušla žestoko, dobrano iznenadivši veliku Petru Kvitovu.

Sa 6:4 u prvom setu, Krunićeva u nastavku ipak nije uspela da se izbori sa Beloruskinjom koja je nakon skoro dva sata borbe uspela da stigne do preokreta i sa 6:4 u naredna dva seta obezbedi plasman u četvrtfinale US Opena.

Prepoznala je publika na stadionu Artur Eš harizmu i kvalitet srpske teniserke, koja je u odlučujućem gemu, od 0:3 uspela da stigne do 3:3, pripreti još jednom Azarenki, ali nije imala snage da stigne do novog senzacionalnog iznenađenja.

U svakom slučaju, Krunićeva je stekla naklonost teniskog sveta, skromna u svom ophođenju na terenu i van njega zaslužila je i svaki respekt rivalke.

„Očigledno je bilo da nisam dovoljno poznavala rivalku. Iznenađena sam, kako je sitna, a udara tako žestoko forhend.“, rekla je Azarenka nakon meča.

Inače, iako je eliminisana sa US Opena, Krunićeva je kao nagrad dobila ulazak u prvih 100 teniserki sveta, na novoj WTA rang listi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke