Gde je ''nestao'' Čilić posle titule na US Openu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.10.2014.
22:51
Izvor: Sportske.net

Mnogi su očekivali da će sjajne igre i trijumf na US Openu biti samo početak daljeg uspona najboljeg hrvatskog tenisera, ali posle Njujorka, Čilić prosto ne liči na tog igrača.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Iako je njegov trener Goran Ivanišević uveren da Marin Čilić ima kvalitet za Top 5 na ATP listi, najbolji hrvatski teniser je u poslednjih nekoliko dana nagovestio da polako zapada u rezultatsku krizu.

Endi Marej ga je, najpre, zaustavio u četvrtfinalu turnira u Pekingu, da bi u Šangaju Čilić doživeo potpuni šok - eliminisao ga je njegov zemljak Ivo Karlović, i to već na startu ovog turnira (7-5, 2-6, 7-6).

Posle meča, Čilić je istakao da je Karlović ''imao više sreće'' u ovom duelu.

"U poslednjem taj-brejku u trećem setu, Ivo je bio bolji. Odigrao je jako dobro ceo taj-brejk. Meni je jedina šansa bila na početku trećeg seta, kada sam imao priliku za brejk i vođstvo, ali Ivo je bio odličan. Imao je više sreće", istakao je Čilić.

Ipak, bez obzira na ovu ranu eliminaciju, Čiliću nije ugrožen plasman na završni turnir sezone, koji će se odigrati u Londonu od 9. do 16. novembra, a na kome će učestvovati osmorica najboljih tenisera sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke