FINALE U MELBURNU - Novače, još samo jedan!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.01.2016.
11:33
Izvor: Sportske.net

Prvi set današnjeg finala bio je onakav kakav se samo poželeti mogao, ali je prava iscrpljujuća borba usledila od drugog seta, koji je trajao sat i 20 minuta!

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Podsetimo, Novak Đoković je prvi set dobio sa ubedljivih 6:1 za samo pola sata igre, vodio je čak i sa 5:0, ali je Britanac brzo uspeo da se oporavi od ovog bolnog udarca.

Već u finišu prvog seta, Marej je nagovestio svoj ''povratak u meč'', što se i dogodilo u veoma neizvesnom drugom setu.

Igralo se gem za gem, uz duge razmene udaraca, a Đoković je u trećem gemu propustio nekoliko prilika da ponovo ''slomi rivala''. Nije tada uspeo da napravi brejk, što je Marej kaznio u sedmom gemu, kada je on uspeo da to učini, za vođstvo od 4:3.

Srećom, Đoković je odmah uzvratio, već u sledećem gemu za izjednačenje na 4:4, posle čega se ušlo u dramatičnu završnicu drugog seta.

Novak je ponovo sve zadivio u jedanaestom gemu, kada je pri rezultatu 5:5 od 40:0 za Mareja uspeo da dobije nekoliko veoma teških poena, posle iscrpljujućih razmena i najpre stigne do izjednačenja, a onda i do brejka, za vođstvo od 6:5!

Usledio je još jedan dramatičan gem, Đoković je uspeo da spasi i brejk loptu, a onda zadao novi udarac Mareju za 7:5 i vođstvo od 2:0 u setovima!

A ako niste videli kako mali Stefan bodri svog tatu Novaka, možete to učiniti OVDE.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke