Federer zakazao finale sa Noletom!

Autor: Janko Glavonjić
subota 21.03.2015.
22:40
Izvor: Sportske.net

Rodžer Federer je drugi finalista turnira u Indijan Velsu. Švajcarac je bio bolji od Miloša Raonića sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:4.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Raonić je započeo meč vrlo energično, bio za svoje standarde neočekivano dobar sa osnovne linije i činilo se da će Federer imati težak zadatak.

Ipak, kako je meč odmicao, to je visokom Kanađaninu padao procenat prvog servisa, što je iskusni Federer iskoristio.

U petom gemu je prvi put u meču Raonić morao da spašava brejk loptu, Federer je ušao u poen, ali je na kraju pogrešio. Raonić se tako izvukao i velika borba se nastavila.

Do 11. gema nije bilo novih brejk lopti, a onda je Federer preuzeo stvari u svoje ruke i napravio seriju kojom je i rešio meč.

Napravio je brejk koji je lako potvrdio u narednom gemu i osvojio prvi set rezultatom 7:5, a odmah na startu drugog seta je ponovo napao i uspeo da još jednom oduzme servis Raoniću.

Raonić je imao priliku na 1:3 da se vrati u meč, njegovu jedinu brejk loptu, ali se Federer odbranio i do kraja meča držao svoj servis.

Doduše, u poslednjem gemu je Raonić došao do 0:30 i imao popriličan zicer za tri vezane brejk lopte, ali je propustio, a onda je Federer osvojio sve poene do kraja meča i zabeležio pobedu.

Švajcarac je tako zakazao reprizu prošlogodišnjeg finala sa Đokovićem, u kojem je Srbin bio bolji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke