Federer: "Potrebno je više antidoping testova"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.11.2015.
17:18
Izvor: Sportske.net

Švajcarski teniser Rodžer Federer podigao je glas i zatražio da se više pažnje posveti antidoping testovima na ATP turnirima.

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Uoči početka završnog Mastersa u Londonu Švajcarac Rodžer Federer govorio je o (ne)aktivnosti antidoping kontrolora u svetu tenisa.

Nekadašnji svetski broj jedan, osvajač 17 trofeja na Grend Slem turnirima, ne razume zašto nakon odigranih mečeva niko ne zahteva da preda uzorak za testiranje, a smeta mu i to što se više pažnje ne posvećuje antidoping proverama van turnira.

"Kad god se plasirate u četvrtfinale nekog turnira, gde ulog po broju bodova i novčane nagrade postaju veći, morate da znate da vas čeka doping test. To je više nego jednostavno" kazao je Federer.

Na temu dopinga Federer je govorio povodom skandala koji se dogodio početkom nedelje u koji je umešana Ruska antidoping agencija.

"Smatram da Švajcarska antidoping agencija dobro radi svoj posao ali bi testiranja van turnira morala da budu češća. Uvek se iznenadim kada napustim teren posle finalnog meča a niko me ne pozove na antidoping test" zaključio je Federer.

Teniski antidoping program počeo je da funkcioniše 1993. godine pod pokroviteljstvom Međunarodne teniske federacije a u saradnji sa ATP i WTA turom. Van turnira testiranja su počela da se obavljaju pre samo deset godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
John Cena
Friday, 13.11.2015
19:39

Iako nije rekao direktno, ovo je bilo upuceno Novaku jer Federer sad kuka i krivo mu je sto Nole pise stranice istorije tenisa a ne on. Kad je bio prvi onda je sve bilo ok, a kad gubi meceve onda se na sve zali. Nadal je mnogo bolji covek od njega, kad god je izgubio od Djokovica rekao je "izgubio sam od najboljeg", dok Federeru uvek nesto smeta pri porazu, bilo da je Sunce ili teren...