Federer maksimalno iskren: ''Nije mi mesto u polufinalu''

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.09.2017.
11:24
Izvor: Beta

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da nije bio potpuno spreman psihički i fizički tokom duela sa Argentincem Huanom Martinom Del Potrom i poraza u četvrtfinalu Otvorenog prventva SAD u Njujorku.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Treći nosilac Federer jutros je izgubio od Del Potra sa 5:7, 6:3, 7:6, 6:4.

Švajcarac je pre početka poslednjeg grend slem turnira u sezoni imao problema sa ledjima i nije 100 odsto spreman ušao u takmičenje.

"To je bio jedan od onih mečeva u kojima, ako naletim na zaista dobrog tenisera, izgubiću. Nisam bio negativan, ali nisam bio potpuno spreman. Zavisio sam od protivnika i ne volim taj osećaj. To mi se dešavalo tokom turnira, taj osećaj sam imao kada sam ulazio u svaki meč", rekao je 36-godišnji Federer.

Federer je ove godine ostvario dobre rezultate, osvojio je Australijan open i Vimbldon i prekinuo niz od pet godina bez grend slem trofeja.

"Tako se nisam osećao na Vimbldonu ni u Australiji i zbog toga sam zasluženo ispao sa ovog turnira. Nisam bio dovoljno dobar u svom umu, u telu, ali ni u svojoj igri", naveo je on.

Federer nije igrao na Rolan Garosu, a u Njujork je došao neporažen na grend slem turnirima ove godine, sa samo tri poraza ukupno.

Povreda ledja koju je zadobio na turniru u Montrealu poremetila je pripreme za Ju Es open, a da ima problema moglo se videti i u prva dva meča u Njujorku, koje je dobio posle pet setova.

Federer je rekao da će se oporaviti od poraza i da će u narednih nekoliko dana pokušati da shvati i prevazidje sve što se dogodilo i naglasio da je Del Potro igrao dobro.

"Dobro je servirao i dobijao je važne poene kada je trebao. To je mnogo bolje radio od mene i zbog toga je zaslužio pobedu. Nije mi mesto u polufinalu, a iskreno, on će imati veće šanse da pobedi Rafu", ocenio je on.

Del Potro će u polufinalu igrati protiv Španca Rafaela Nadala, a u druom polufinalu igraju Španac Pablo Karenjo Busta i Kevin Anderson iz Južne Afrike.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boris Nedeljkovic
Thursday, 07.09.2017
11:32

sad nema tekstova gde se pljuje kralj....jer on to jeste i kad izgubi....sto se vidi....bitno je da uziva...da se nasmeje i bice jos u tenisu....a delpo....pa klasika....mozda i naj teniser s losom karmom....mogao je do mnogo veceg broja GS.....

avatar
AFC
Thursday, 07.09.2017
14:26

Meni ovo liči na blago omalovažavanje protivnika, šatro pobedio me je jer nisam bio spreman, kao da on inače ne može da izgubi meč. Za Del Potra si u pravu, gotivan igrač sa brdo pehova, mogao je da ima veću karijeru.

avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 12.09.2017
00:40

covek je u zvanicnom obracanju rekao da nije zasluzio da igra ni osminu....cak sta msm da on licno gotivi delpa...a sto i ne bi...steta za tenisera kao sto je on.....puno pehova tu se slazemo...cak i kad je spreman sve ovo pomenuto je toliki trag ostavilo...