Federer: "Magično!"

Autor: Beta Beta
nedelja 16.07.2017.
20:14
Izvor: Beta

Ima li srećnijeg čoveka na svetu u ovom trenutku?

EPA/NIC BOTHMA
EPA/NIC BOTHMA

Povezane vesti

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas posle osvajanja Vimbldona, 19. grend slema trofeja u karijeri, da nakon nekoliko godina bez uspeha na najprestižnijem turniru na svetu nije izgubio veru da može da ponovo postane šampion.

"Pretpostavljam da je razlog mog uspeha to što sam verovao da mogu da dostignem takve visine, iako nankon prošle godine i poraza u finalima 2014. i 2015. godine nisam bio 100 odsto siguran u to. Ipak, uvek sam verovao da mogu da ponovo postanem šampion. Nastaviću i posle ove godine da verujem i sanjam. Osećaj biti šampion ovde je zaista fantastičan", rekao je Federer posle finala.

Federer je osvojio osmu titulu na Vimbldonu, prvu posle 2012. godine, pošto je danas u finalu pobedio Hrvata Marina Čilića u tri seta, 6:3, 6:1 i 6:4.

Na konstataciju da je u prethodnom periodu često izostajao sa tura, kako bi se što bolje pripremio za velike turnire, Švajcarac je u šali kazao da bi možda češće trebalo da uzima odmor.

"Svaki put je odlično kad se vratim. Osećam se izvanredno. Držim ovaj trofej, ne mogu da verujem, ovo je prosto magično. Previse je to u ovom trenutku", rekao je emotivni Švajcarac.

Federer je osmi trofej na Vimbldnu, gde je postao najuspešniji igrač, posvetio porodici.

Hrvat  je u finišu drugog seta imao problem s povredom stopala, pa je nakon tog perioda u suzama zatražio i medicinski tajm-aut zbog bolova.

"Nekada je surovo, ali borio se kako treba. On je heroj. Čestitam ti Marine na izvanrednom turniru. Trebalo bi da budeš ponosan, ovo je psoebna prilika, igrati na ovom terenu u finalu. Nekada ne možes da pružiš maksimum u finalu, jer se ne osećaš dobro. Nadam se da ćes se u potpunosti oporaviti i da ćeš ponovo igrati ovako dobro", rekao je on.

Čiliću je ovo bilo prvo finale na Vimbldonu, a on je rekao da nije imao nameru da se preda i pored problema sa stopalom.

"Borio sam se tokom čitave karijere i nikada se nisam predavao, uvek sam gledao da dam sve od sebe i to je sve što sam mogao da uradim danas", rekao je Čilić.

On je ocenio da je ove godine na Vimbldonu igrao najbolji tenis u karijeri.

"Imao sam divan put ovde na turniru, igrao sam najbolji tenis u životu. Dugujem veliku zahvalnost mom timu, mnogo snage su mi dali. Takođe hvala i mojim navijačima u Hrvatskoj, kojima je sigurno bilo je teško danas. Daću sve od sebe da ponovo budem ovde", rekao je hrvatski teniser.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke