Federer igra u Dejvis Kupu?

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.11.2014.
14:52
Izvor: Beta

Švajcarska je uvrstila Rodžera Federera za tim koji će igrati finale Dejvis Kupa, iako je ovaj teniser zbog povrede predao finale u Londonu Novaku Đokoviću.

Beta/AP Photo/Michel Spingler
Beta/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Finalni duel Dejvis kupa teniskih reprezentacija Francuske i Švajcarske otvoriće Žo Vilfred Conga i Stan Vavrinka, odlučeno je danas žrebom u Lilu.

Finale Dejvis kupa počinje sutra od 14 časova na stadionu u Lilu duelom Vavrinke i Conge, a u drugom meču igraće Rodžer Federer i Gael Monfis.

Osvajač 17 grend slem titula Federer se na vreme oporavio od povrede leđa, zbog koje je bez borbe predao finale Završnog Mastersa u Londonu i nastupiće u finalu. On do sada nikada nije osvojio Dejvis kup i to je jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri.

U subotu je na programu meč dublova, a najavljeno je da će igrati Žilijen Beneto i Rišar Gaske protiv Marka Kjudinelija i Mihaela Lamera.

U nedelju se igraju uzvratni mečevi u singlu, a titulu će osvojiti ekipa koja ostvari tri pobede.

Švajcarska nikada nije osvojila Dejvis kup, a Francuska je u tom takmičenju do sada trijumfovala 10 puta. To će biti 13. duel te dve ekipe u Dejvis kupu, a "trikolori" su ostvarili 10 pobeda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan
Friday, 21.11.2014
23:26

Pozdrav za Dekija Trbica velikog fana Federera :D
Kako bi ga Nole isprasio da je izasao na teren :D
Bolje casno da je izgubio nego ovako da baci mrlju na karijeru.
Napred NOLEEEEEE!!! :D