Federer bolji od Đokovića, 84. titula u karijeri za Švajcarca!

Autor: Janko Glavonjić
subota 28.02.2015.
17:40
Izvor: Sportske.net

Švajcarac Rodžer Federer savladao je srpskog tenisera Novaka Đokovića sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:5 u finalu turnira u Dubaiju.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Đoković i Federer su se sastali po 37. put, jasno je da u njihovim mečevima više nema tajni i taktičkih iznenađenja, ali ni favorita.

To se po ko zna koji put potvrdilo i danas, kada su najtrofejniji teniser na Gren Slem turnirima u istoriji i trenutni lider na ATP listi odigrali jako neizvestan i uzbudljiv meč.

Srpski teniser je bolje ušao u meč, bio je bliži brejku, ali svaki put kada bi zapretio Švajcarcu, on je izvlačio svoje najbolje servise i uspevao da odbije njegove napade.

Đoković je prvi došao do brejk lopti, imao je dve u trećem gemu meča, ali je svaki put Švajcarac odlično odservirao.

Do osmog gema je igra bila izjednačena, razvijala se borba, ali nije viđena nijedna brejk lopta, a onda je Federer u pravom trenutku napravio brejk za 5-3 i potom rutinski odservirao za set.

Rodžer je imao jasan plan - uopšte nije želeo da ulazi u duže razmene u kojima je Đoković dominantan, već je koristio i najmanju priliku da napadne, grešio je, ali i pogađao, meč je bio na njegovom reketu, i to mu se isplatilo.

U drugom setu je Novak igrao dosta sigurnije, lako uzimao svoje gemove i pritiskao Švajcarca na njegov servis.

Pri rezultatima 4-3 i 5-4, Novak je imao po dve vezane brejk lopte, ali je, ponovo, kao u najboljim danima, Federer od nekud izvukao svoje najbolje servise i izvukao se, a zatim je Novaku popustila koncentracija, i pri rezultatu 5:5 u drugom setu je dopustio da Federer od 40:00 uzme gem sa pet uzastopnih poena.

U gemu u kojem je Švajcarac servirao za meč Novak je ponovo dobro počeo, uzeo prva dva poena, ali je Federer ponovo imao sjajan odgovor, došao do meč lopte, koju nije uspeo da iskoristi zbog jedne od retkih grešaka iz forhenda. Zatim je, potpuno neočekivano usledila i dupla greška, potom sjajan servis i volej, Đoković je imao priliku da se vrati u gem, ali je načinio grešku iz forhenda.

To je bila i poslednja šansa koju je Đoković imao - usledila su dva sjajna servisa i nova kruna, 84. u karijeri, a sedma u Dubaiju za ovog fantastičnog tenisera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 28.02.2015
18:43

Nole je bog tenisa i to su cinjenice. A ovaj, Federer, on se ne racuna, on je tenis izmislio.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 28.02.2015
19:52

Bolji je bio Nole !

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 28.02.2015
22:37

Nemoj tako, čovek koji napravi 2 breaka u celom meču i koji se oslanja samo na servis ne zaslužuje pobedu, pored Đokovića... Jako mi je teško pao ovaj poraz jer je sad 20:17 za Federera

avatar
Saturday, 28.02.2015
20:24

Jeste, i meni, ali samo zato sto je nas.