Fed Kup - Srbija ima svetlu budućnost!

Autor: Beta Beta
subota 07.02.2015.
22:15
Izvor: Beta

Selektorka ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica ocenila je posle današnjeg plasmana u plej-of za popunu Druge Svetske grupe Fed kupa da je njena ekipa pokazala da ima svetlu budućnost i da se nada pobedi u doigravanju.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Teniserke Srbije plasirale su se danas u plej-of za popunu Druge Svetske grupe, pošto su u finalu Prve grupe Evro-afričke zone u Budimpešti pobedile Hrvatsku sa 2:0.

Prvi poen Srbiji donela je 302. teniserka sveta Ivana Jorović, koja je pobedila 99. na WTA listi Anu Konjuh sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 7:5).

Pobedu Srbiji donela je 98. teniserka sveta Aleksandra Krunić koja je posle dva seta, sa 6:1, 6:1 bila bolja od Done Vekić, 84. na WTA listi.

Teniserke Srbije su na turniru u Budimpešti ostvarile sve tri pobede, protiv Austrije, Mađarske i Hrvatske.

"Odlična nedelja za nas. Obzirom na kvalitet ženskog tenisa u Srbiji, cilj nam je da se dočepamo Svetske grupe. Znali smo da neće biti lako. Prvo nam je bio cilj da ostanemo u Evro-afričkoj zoni, a kada smo to dostigli, želeli smo da pobedimo i u finalu. čestitam celom timu, svi su doprineli da odemo u plej-of", rekla je Ječmenica.

U ekipi nije bilo najbolje rangiranih srpskih teniserki Ane Ivanović i Jelene Janković, kao i Bojane Jovanovski, pa je Ječmenica pored Aleksandre Krunić, koja je duže vreme reprezentativka, morala da pozove Ivanu Jorović, Doroteju Erić, 426. na listi i Vojislavu Lukić, 395. igračicu sveta.

"Hrvatska je bila favorit u odnosu na naš rang, ali verovali smo u igračice da mogu to da prevaziđu. Ovo je mlad tim, do podmladjivanja je moralo da dodje. Pokazale su da imaju blistavnu budućnost. Pozitivne su i bore se, nadam se da ćemo u plej-ofu doći do pobede", rekla je Ječmenica.

Reprezentativka Srbije Ivana Jorović
rekla je da je učešće u Fed kupu za nju veliko iskustvo, ali i da je osećala mali pritisak pred početak današnjeg meča sa Anom Konjuh.

"Od početka sam igrala svoju igru, Ana je u top 100, ima sjajne rezultate. Dala sam sve od sebe i pobedila u tri seta, možda je moglo i lakše, ali je ona iskusna, u najvažnijim trenucima je odigrala fenomenalno", rekla je Ivana Jorović i pohvalila saigračicu Aleksandru Krunić.

"Aleksandra je fantastična, pokazala je da može da igra na prvim tablama, sa devojkama koje su iskusne i koje su medju 100 najboljih. Nadam se da ćemo se u aprilu u plej-ofu pokazati u najboljem svetlu", rekla je Ivana Jorović.

Foto: teniskisavez.com

fed kup srbija

Teniserka Srbije Aleksandra Krunić
rekla je da je veći deo posla obavila Ivana Jorović i da se nada da će se njena ekipa vratiti u Svetsku grupu Fed kupa.

"Presrećna sam što smo pobedili. čestitam Ivani na odličnim mečevima, ona je debitant u Fed kupu. Ne želim da se piše kako je Aleksandra Krunić izvela ekipu iz ove grupe ili nešto slično. Ivana je pobedila igračicu iz prvih 100, ponosna sam što je izdržala i dobila taj meč", rekla je Aleksandra Krunić.

"Mnogo mi je značilo što sam zahvaljujući Ivani svaki dan počinjala meč vodjstvom od 1:0. Ona je veći deo posla obavila. Ja sam uradila ono što se od mene očekivalo. Presrećna sam što sam se izborila sa pritiskom i nervima. Nikada nisam igrala protiv Done Vekić, ali sam ponosna što sam napravila taktiku i sprovela je", dodala je ona.

Aleksandra Krunić navela je da je bila skeptična uoči početka saradnje sa novom selektorkom.

"Zahvalna sam celoj ekipi i selektorki koju nisam poznavala. Bila sam prilično skeptična jer ne volim da radim sa ljudima koje ne poznajem, ali se sve pokazalo kao super izbor. Nadam se da ćemo u aprilu nastaviti u istom sastavu, da se vratimo tamo gde pripadamo", rekla je Aleksandra Krunić.

Mečevi plej-ofa za popunu Druge Svetske grupe igraju se 18. i 19. aprila.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jelena
Sunday, 08.02.2015
07:35

Bravo,bravo i sto puta bravo! Veoma vazna pobeda. Nadam se da ce se ove devojke vinuti u sam vrh WTA liste,pogotovu mlada Ivana koja jos nema 18 godina.Ovo je za nju prava odskocna daska -kaljenje celika! O Alex nema sta vise da se prica,ona je vec dokazala da je prava atomska bomba u malom pakovanju-takvu borbenost i srcanost stvarno retko mozete da vidite u zenskom tenisu-ona se NIKADA ne predaje!!!