FED kup - Očekivan spisak, sve oči uprte u Aleks!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.01.2015.
16:12
Izvor: Beta

Poznat je i sastav reprezentacije Srbije koji će igrati u mečevima FED kupa.

Beta/AP Photo/Jason DeCrow
Beta/AP Photo/Jason DeCrow

Povezane vesti

Ženska teniska reprezentacija Srbije igraće u oslabljenom sastavu u mečevima Evro-afričke zone i FED kupa, saopšteno je danas iz Teniskog saveza Srbije.

Selektor reprezentacije Srbije Tatjana Ječemenica-Jeftić za duel protiv Mađarske prijavila je Aleksandru Krunić (84. na WTA listi), Ivanu Jorović (305. na WTA listi), Doroteju Erić (385. na WTA listi) i Vojislavu Lukić (401. na WTA listi).

Najbolje plasirana srpska teniserka Ana Ivanović je ranije objavila da joj se FED kup ne uklapa ove sezone u raspored, a isto je kazala i Jelena Janković.


Pored njih dve, Bojana Jovanovski, Jovana Jakšić, Vesna Dolonc i Nina Stojanović su morale da se zahvale na pozivu zbog povreda ili drugih obaveza.

U Budimpešti će od 4. do 7. februara igrati 16 selekcija rasporedjene u četiri grupe, a takmičenje će biti održano po raund robin sistemu. Protivnici srpskog tima biće poznati posle žreba.

Pobednici grupa u Budimpešti će se takmičiti u mini plej-ofu, a pobednici iz mini plej-ofa će se u aprilu boriti u plej-of meču za plasman u Svetsku grupu II FED kupa.

U Mađarskoj će pored Srbije učestvovati selekcije Austrije, Belorusije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Gruzije, Velike Britanije, Madjarske, Izraela, Letonije, Lihtenštajna, Portugala, Turske i Ukrajine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke