Fed Kup: Aleksandra Krunić optimista za duel sa Španijom

Autor: Beta Beta
petak 23.10.2015.
12:39
Izvor: Beta

Srpska teniserka se nada dobrom rezultatu.

Beta/AP Photo/Jason DeCrow
Beta/AP Photo/Jason DeCrow

Povezane vesti

Teniserka Aleksandra Krunić rekla je danas da je reprezentaciji Srbije mesto među najboljim svetskim selekcijama i da je optimista po pitanju duela sa Španijom u Svetskoj grupi Dva u Fed kupu.

"Svakako da je meč prvog kola Fed kupa veoma značajan za nas. Mislim da nam je mesto među najboljim selekcijama sveta. Imamo sjajne igračice, kao tim smo veoma stabilne i atmosfera u timu je izuzetna. Sve to su preduslovi za trijumf i ja sam veliki optimista, bez obzira na činjenicu da su i protivnice vredne poštovanja", rekla je Krunić saopštio je Teniski savez Srbije.

Reprezentacija Srbije će 6. i 7. februara naredne godine kao domaćin igrati protiv Španije u Svetskoj grupi Dva u Fed kupu.

"Svaki nastup za reprezentaciju me tera da se maksimalno angažmujem, uvek imam dodatni motiv. Volim da nastupam za reprezentaciju. To je sasvim poseban osećaj, posebna motivacija, nastupi u kojima se dobija dodatni impuls da igraš, a da iza tebe stoji čitava nacija", rekla je 22-godišnja Krunić.

Krunić je ove sezone dobre igre prikazala na WTA turu, gde je nakon pobeda na Vimbldonu nad Italijankama Robertom Vinči i Sarom Erani i stigla do najboljeg plasmana u karijeri, 62. mesta na svetu.

"Zadovoljna sam i ponosna nastupom na Vimbldonu. Dovoljno je reći da je Roberta Vinči na Ju Es openu u polufinalu savladala Serenu Vilijams, da je igrala u finalu tog grend slema. Sjajna je teniserka, a ja sam je na Vimbldonu pobedila. Ipak, i pored takvih uspeha nisam potpuno zadovoljna. Još nisam odigrala svoj najbolji meč. Znam da mogu još, imam prostora da napredujem i želja mi je da se dobro pripremim za novu sezonu", rekla je ona.

Krunić, 94. teniserka sveta, nije želela da otkrije planove za narednu sezonu, rekavši da ih zadržava u uskom krugu ljudi sa kojima sarađuje.

Ona je navela da sanja odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Još ne ispunjavam normu ni u singlu ni u dublu i imam mnogo poena da branim, ali san mi je dan odem na Olimpijske igre u Rio i daću sve od sebe od početka do sredine sezone 2016. godine da se kvalifikujem", rekla je Krunić.  


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke