Evo šta je Nole uradio nakon osvajanja Australijan opena

Autor: Beta Beta
ponedeljak 01.02.2016.
15:28
Izvor: Beta

Prvi teniser sveta Novak Đoković obišao je danas humanitarnu organizaciju Misija grada Melburna koja pomaže ugroženoj deci iz Melburna, igrao se sa decom i donirao u ime svoje fondacije 20.000 dolara.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Đoković, koji je juče u Melburnu osvojio svoju šestu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, zalaže se za poboljšanje uslova ranog razvoja, navodi se u saopštenju njegove fondacije.

Kako je navedeno, Novak Đoković fondacija doniraće novac za program "Early Years Supported Playgroup" humanitarne organizacije iz Melburna, kako bi se pomoglo deci u predgradjima Brejbruk i Dorin.

Nakon upoznavanja, Novak se igrao sa mališanima, crtali su, igrali tenis, a neki od njih su otkrili najboljem teniseru šta žele da budu kada porastu, o čemu maštaju i koje želje bi voleli da im se ostvare.

Đoković je rekao da je fokus organizacije Misija grada Melburna, koja želi da istakne važnost ranog obrazovanja, potpuno u skladu sa ciljevima njegove fondacije koja na tom cilju radi pune četiri godine.

Za četiri godine otvoreno je sedam objekata u kojima deca pohadjaju predškolski program, obučeno više od 600 nastavnika i pokrenut je niz projekata sa ciljem da deca u ranom periodu dobiju adekvatno znanje.

Đoković je rekao da rano obrazovanje daje deci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov i da postanu pobednici na bilo kom terenu.

"Podrška koju sam imao u najranijem periodu imala je ključnu važnost u mom životu, a sve ono što sam tada učio, slušao i čitao oblikovalo me je kao ličnost", rekao je Đoković.

On je reko da je Misija grada Melburna organizacija lider u obezbedjivanju inovativnih i korisnih programa za rano obrazovanje i da je srećan što njegova fondacija može da doprinese njihovom radu na tom planu.

"Dolazim iz zemlje u kojoj gotovo polovina dece ne pohađa nikakve predškolske programe, što im kasnije oteža školovanje, napuštaju školu i postaju problem celom društvu. Takvih zemalja je mnogo i to moramo da promenimo svi zajedno", dodao je prvi teniser sveta.

Privremeni izvršni direktor organizacije Liz Bišop rekla je da će donacija direktno pomoći predškolskoj deci iz ugroženih grupa, kao i njihovim porodicama u Dorin i Brejbruk predgradjima Melburna. Ona je dodala da će ta donacija deci omogućiti bezbedno, sigurno i prijatno okruženje za rano obrazovanje.

"Uzdamo se u velikodušnost organizacija kao što je Novak Đoković Fondacija, kako bismo porodicama pružili podršku kroz ovakve programe. Zahvaljujemo Fondaciji na pomoći i globalnoj posvećenosti poboljšanju uslova ranog obrazovanja", rekla je Bišop.

Takođe, zadovoljstvo novim partnerstvom istakao je i globalni direktor Novak Đoković Fondacije Alberto Liđi.

"Ovu donaciju vidimo kao investiciju u budućnost ovih mališana i kao simbol naše posvećenosti programima ranog razvoja i obrazovanja na globalnom nivou", rekao je on.

Prema njegovim rečima misija Fondacije Novak Đoković je da stalnim ulaganjima u rano obrazovanje i razvoj omogući deci širom sveta pristup obrazovnim institucijama, programe koji će podsticati njihovo obrazovanje i da njihove startne pozicije u životu budu bolje.

"Sva istraživanja pokazuju da se ulaganja u rani razvoj višestruko vrate ne samo deci i njihovim porodicama, nego i državama i celom društvu. Naša fondacija, kao partner Svetske banke sa kojom zajednički promovišemo ovu temu, koristi svaku priliku da radi na rešavanju ovog problema u svetu", dodao je Liđi.

Novak đoković fondacija osnovana je 2007. godine sa ciljem da deca iz socijalno ugroženih sredina rastu, igraju se i razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju. Ta fondacija pomaže organizacije i programe širom Srbije, a donacije su nakon poplava upućene i deci iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Fondacija sada upućuje pomoć i u druge države u kojima je Novak Đoković aktivan tokom svoje profesionalne teniske karijere, svog rada u ulozi globalnog ambasadora dobre volje Unicef, kao i kroz partnerstvo Novak Đoković Fondacije i Svetske banke.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke