Endi Marej poručuje: "Volim Englesku"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 02.03.2015.
14:33
Izvor: Beta

Britanski teniser Endi Marej odbacio je danas optužbe da ne voli Englesku.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Britanski teniser Endi Marej odbacio je danas optužbe da ne voli Englesku.

"Čitava ideja da ja ne volim Englesku je besmislica. Pa oženiću se Engleskinjom", rekao je Marej, preneli su britanski mediji.

Peti teniser sveta naveo je da su njegova porodica i porodica buduće supruge Kim Sirs uznemirene zbog "besmislenih optužbi".

"Svakodnevno sarađujem sa Englezima. Pojedini članovi moje porodice su Englezi kao i porodica moje verenice",
dodao je on.

Marej je prošlog septembra na referendumu podržao nezavisnost Škotske, ali je rekao da će u slučaju otcepljenja nastaviti da igra za reprezentaciju Velike Britanije.

"Ono što me najviše nervira je to što svi misle da ne možete biti i za nezavisnost Škotske i za Veliku Britaniju. Ja mislim da je Škotska svoja država, a svaka država može bolje da radi ako ima kontrolu nad sopstvenom sudbinom", rekao je on.

"Tada sam rekao da će narod Škotske doneti ispravnu odluku. Naravno, ne znači da je moje mišljenje najbolje za Škotsku. Razočaran sam što sam uopšte tvitovao o referendumu. Sada je vreme da nastavim dalje i koncentrišem se na tenis", dodao je Marej.

Marej pokušava da se oslobodi etikete anti-Engleza, još od kako je kao 19-godišnjak rekao da se nada da Engleska neće osvojiti Svetsko fudbalsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke