'Ekspres' Novak pregazio Ilhana!

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 26.02.2015.
18:07
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković je prema očekivanju lako savladao turskog tenisera Marsela Ilhana sa 2:0 u setovima za manje od dva sata igre i tako se plasirao u polufinale turnira u Dubaiju.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Novak Đoković je danas imao samo lakši trening protiv nedoraslog protivnika. Marsel Ilhan, koji je plasmanom u četvrtfinale Dubaija napravio jedan od najboljih plasmana u karijeri, nije mogao da pruži dostojan otpor prvog teniseru sveta.

Đoković je za samo 51 minut slavio protiv Turčina sa 6:1, 6:1.

Niko nije ni sumnjao da će Novak lako savladati svog protivnika, meč je tekao glatko do početka drugog seta, kada je Ilhan zaigrao nešto bolje, i čak došao i do brejk lopti u drugom gemu drugog seta.

Đoković se ipak brzo 'razbudio', nastavio sa igrom iz prvog seta, i rutinski savladao Ilhana.

Srpski teniser je uglavnom skupljao neiznuđene greške svog protivnika, kojih je bilo čak 37, uz samo 5 vinera turskog tenisera, dok je Đoković imao 14 vinera i 17 neiznuđenih grešaka.

Sjajna konverzija brejk lopti (5 od 7) raduje pred polufinalni duel sa mnogo ozbiljnijim protivnikom, ali ipak 'starom mušterijom', Tomašom Berdihom.

U drugom polufinalu sastaće se Ćorić i Federer, kojem je Gaske predao četvrtfinalni meč posle 6:1 u prvom setu zbog bola u leđima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke