Dušan Vemić Novakov trener na OI

Autor: Beta Beta
nedelja 24.07.2016.
17:07
Izvor: Beta

Trener Novaku okoviću i ostalim srpskim teniserima na Olimpijskim igrama biće nekadašnji reprezentativac Dušan Vemić, prenele su danas Večernje novosti.

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Beta/AP Photo/Ben Curtis

Povezane vesti

Ovaj list je naveo, pozivajući se na svoje izvore, da selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović neće putovati na Igre u Brazil. Vemić je ove sezone bio prvi trener Đokoviću na mastersu u Majamiju, kada su Marjan Vajda i Boris Beker bili na odmoru. Đoković je tada osvojio titulu, pošto je u finalu pobedio Keija Nišikorija sa 6:3, 6:3.

Vemić je kao igrač najviše uspeha imao u dublu. On je 2009. godine bio 31. igrač na ATP listi u konkurenciji parova. Najbolji rezultati postigao je na Rolan Garosu 2008. i Australijan openu 2010. godine, kada je stigao do polufinala.

Po završetku igračke karijere bio je deo tima Andree Petković, koja je u tom trenutku bila deveta na svetu. Ubrzo se pridružio Đokovićevom stručnom štabu, a potom je pojačao i Dejvis kup tim Srbije.

Prvi teniser sveta će u Riju nastupiti i u konkurenciji dublova, zajedno sa Nenadom Zimonjićem. U singlu će za Srbiju igrati i Viktor Troicki.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke