Dubai - Džumhur ruši redom, šokantni poraz Federera!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.03.2017.
19:55
Izvor: Sportske.net

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrfinale turnira u Dubaiju, ali vest dana je eliminacija Rodžera Federera!

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Posle velikog trijumfa u prvom kolu nad Stanislasom Vavrinkom, 24-godišnji Damir Džumhur je danas upisao novu pobedu na turniru u Dubaiju.

On je ovoga puta bio bolji i od iskusnog Španca Marsela Granoljersa. I njega je savladao u dva seta, rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:4, a za plasman u polufinale boriće se sa Holanđaninom Robinom Haseom, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Tomaša Berdiha.

Podsetimo, ranije danas je Endi Marej ostvario ubedljiv trijumf nad Garsijom Lopezom kome je prepustio samo dva gema, ali zato se Rodžer Federer propisno namučio u duelu sa ruskom predstavnikom Evgenijem Donskojem, 116. na ATP listi i na kraju - izgubio!

Bila je to prava drama u kojoj je više nerava imao ruski teniser, koji je slavio sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (9:7) i 7:6 (7:5).

Posebno zanimljiv bio je treći set, u kojem je Federer imao vođstvo od 5:2, činilo se da će rutinski završiti posao, ali onda je Donskoj dobio naredna četiri gema i servirao za pobedu!

Tada se Švajcarac trgao, uspeo je da uvede i ovaj set u taj-brejk, a onda su usledili novi veliki obrti!

Federer je opet imao vođstvo od 5:2, ali je onda opet neobjašnjivo stao, pa Donskoj dobija pet narednih poena i rešava meč u svoju korist!

Rival Donskoju u četvrtfinalu bće Lukas Puj, sedmi nosilac na ovom turniru.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke